U cilju popularizacije nastavnog predmeta i poticanja natjecateljskog duha stručni aktiv geografije srednjih škola HBŽ je uz potporu Ministarstva znanosti, prosvjete, kulture i sporta organizirao po četvrti put natjecanje učenika srednjih škola iz geografije.

Unatočpandemiji i epidemiološkim mjerama natjecanje je uspješno održano 14. svibnja 2021. u prostorijama Gimnazije Livno.

Natjecanje je organizirano za učenike prvih, drugih i trećih razreda srednje škole, a sudjelovali su većinom učenici gimnazijskog programa iz četiri škole u županiji. Trideset dva učenika su pristupila natjecanju, a najbolji geografi srednjih škola po razredima u našoj županije su:

1. razred                  Škola

1.  Ivan Križan           Gimnazija Livno

2.  Ivana Baković       Gimnazija Livno

3.  Antonela Vranješ  SŠ „Tin Ujević“ Glamoč

2. razred                 Škola

1.  Andrija Brešić      Gimnazija Livno

2.  Natali Mišić          Gimnazija Livno

3.  Karla Damjanović  SŠ „Tin Ujević“ Glamoč

3. razred                 Škola

1.  Drago Perić         Gimnazija Tomislavgrad

2.  Cecilija Gečević    Gimnazija Livno

3.  Marina Gotovac   Gimnazija Livno

Učenici koji su osvojili prva tri mjesta dobit će priznanja, ostali učenici zahvalnice, a troje najboljih po razredima i prigodan dar. Predsjednik povjerenstva za provedbu natjecanja Krešimir Milošević, prof. čestita svim natjecateljima na ostvarenim rezultatima znanja i vještina iz geografske znanosti.

Pratite Livno Online na Facebooku, Twitteru, Instagramu ili Youtube-u

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i Livno Online ne može se smatrati odgovornim za izreceno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.Ukoliko ne posjedujete email adresu u polje za email adresu upišite abc@abc.com