Danas je u zgradi Vlade Hercegbosanske županije održan sastanak predsjednika Vlade Ivana Vukadina, ministra rada, zdravstva, socijalne skrbi i prognanih HBŽ, Momčila Bajića, ministrice znanosti, prosvjete, kulture i športa HBŽ, Gordane Nakić i predstavnika Ministarstva graditeljstva, obnove, prostornog uređenja i zaštite okoliša HBŽ s predstavnicima Koalicije organizacija osoba s invaliditetom Hercegbosanske županije „Zajedno možemo“.

Na sastanku se razgovaralo o statusu osoba s invaliditetom i njihovim organizacijama koje čine Koaliciju “Zajedno možemo”, a djeluju na području Hercegbosanske županije. Predstavnici Koalicije tijekom sastanka predsjednika i resorne ministre upoznali su s aktivnostima koje je Koalicija odradila u prethodnom razdoblju te planiranim koracima na kojima u budućnosti žele intenzivno raditi. Tako je, među ostalim, naglašena potreba nastavka suradnje u oblasti obrazovanja djece po prilagođenom planu i programu, inkluzivnom obrazovanju, educiranju i zakonskoj regulaciji asistenata u nastavi. Također, predstavnici Koalicije istaknuli su dosadašnju dobru suradnju s Vladom, a prema riječima predsjednika Ivana Vukadina Vlada Hercegbosanske županije će i u budućnosti podržavati rad i funkcioniranje Koalicije.

Koalicija udruga osoba s invaliditetom okuplja udruge: Udruga paraplegičara i oboljelih od dječje paralize HBŽ iz Livna, Udruženje roditelja djece sa posebnim potrebama Krijesnica iz Kupresa, Udruženje roditelja djece sa smetnjama u razvoju Naša djeca iz Glamoča, Udruga roditelja djece s posebnim potrebama Nada iz Tomislavgrada, Udruga slijepih i slabovidnih osoba HBŽ, Udruga roditelja djece sa posebnim potrebama Put u život iz Livna.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok