Glamočki dječji vrtić „Leptirići“ već duže vrijeme nije slučaj nego lijepa priča koja se razvija iz dana u dan.

Naime, zbog diskriminacije časna sestra Janja Martina Katović vodila je pravnu bitku s općinskim vlastima koje je nisu htjele imenovati ravnateljicom zbog redovničke odore.

Premda Općina Glamoč, sukladno konačnoj presudi, ravnateljici i djelatnicama vrtića još nije isplatila sve zaostale plaće, s dolaskom Nebojše Radivojše na poziciju načelnika za vrtić su došla neka bolja vremena.

''Čovjek nas podržava maksimalno koliko može u granicama svojih mogućnosti, važna mu je ova ustanova. U konačnici, njegovo dijete je bilo u ovoj ustanovi i on zna kako ova ustanova funkcionira tako da imam sve riječi hvale za njega'', ističe časna sestra Janja Martina Katović, ravnateljica JU Dječji vrtić „Leptirići“ Glamoč za Federalnu televiziju.

''Nije moje da se hvalim, ali evo, zauzeli smo stav da pokušavamo rješavati stvar po stvar i slagati stvari na svoje mjesto. U prošlom vremenu bilo je zaista puno problema, ovu općinu su pratile razne blokade'', priča Radivojša.

A sada će zajedno rekonstruirati i krovište, jer je vrtić za taj projekt od Vlade Republike Hrvatske dobio 80.000 kuna.

''I još jedna dobra strana općinskog načelnika kad sam bila u toj fazi, onda su me pitali iz Zagreba postoji li mogućnost sufinanciranja lokalne zajednice i gospodin Radivojša je pristao, tako da će on sufinacirat razliku da odmah uradimo krov u cjelini'', naglašava ravnateljica.

Nakon ručka mališani su nam pokazali što znaju… Mlađi se spremili za spavanje, a stariji oprali zubiće prije male škole. I njima i njihovim roditeljima vrtić puno znači.

''Ovakva jedna ustanova koja radi zaista kvalitetno, koja radi s djecom na profesionalan način, znači jako puno'', ističe roditelj Blaženko Soldat.

Kada djeca završe s predškolskim odgojem na poklon dobivaju svoje profile koje časna sestra Martina strpljivo izrezuje i ponavlja sve dok taj profil u potpunosti ne odgovara djetetu koje predstavlja.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok