U svibnju 2021. godine započela je sanacija krovišta na sportskoj dvorani Osnovne škole „Fra Lovro Karaulaˮ za čiju realizaciju su Gradu Livnu odobrena sredstva u kolovozu 2020. godine.

Ovaj projekt provodi se u okviru projekta Pro budućnosti koji se implementira u okviru „Sporazuma Vlade SAD-a i Vlade BiH o ekonomskoj, tehničkoj i srodnoj pomoći za Bosnu i Hercegovinuˮ. Riječ je o ugovoru između agencije za međunarodni razvoj – USAID i Catholic Relief Services. Plod je ovo suradnje i sudjelovanja u projektu Pro-budućnost koji provodi agencija Biskupske konferencije Sjedinjenih Američkih Država Catholic Relief Services (CRS) uz financijsku podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID).

CRS-u su financijeri odobrili sredstva za projekte sanacije i rekonstrukcije infrastrukturnih objekata za zajedničko dobro svih građana lokalnih zajednica. Od ukupno 75 gradova i općina u kojima djeluje Pro-budućnost, na projekte infrastrukture moglo se javiti 25 jedinica lokalne samouprave od kojih je odabrano i bit će sufinancirano ukupno osam projekata među kojima je i ovaj projekt.

Vrijednost projekta sanacije krovišta na dvorani Osnovne škole „Fra Lovro Karaulaˮ je 102.128,00 KM. CRS je za tu namjenu izdvojio 64.350,00 KM a ostatak iznosa odobrio je Grad.

Tako će nakon sanitarnih čvorova, krovišta, grijanja, fasade, videonadzora zalaganjem i suradnjom Uprave ove škole s osnivačem te organizacijama koje raspisuju natječaje za projekte za obrazovanje, Matična škola dobiti i novi izgled sportske dvorane.
Također, u svibnju 2021. započeli su i radovi na fasadi OŠ „Fra Lovro Karaulaˮ u Podhumu.

Nadamo se da će se u skorije vrijeme uvidjeti i ostale potrebe naših škola te krenuti s većim infrastrukturnim projektima i u ostalim školama, na dobrobit učenika, djelatnika ali i lokalne zajednice.

Pratite Livno Online na Facebooku, Twitteru, Instagramu ili Youtube-u

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i Livno Online ne može se smatrati odgovornim za izreceno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.Ukoliko ne posjedujete email adresu u polje za email adresu upišite abc@abc.com