Još jedna nastavna godina je iza nas. Donijela nam je brojne izazove, prepreke, neželjene situacije, ali zajedničkim snagama uspjeli smo sve nadvladati i pobijediti.

Usprkos brojnim ograničenjima s kojima smo bili suočeni i u ovoj nastavnoj godini, ipak smo uspjeli uspjeli realizirati veći broj aktivnosti. Tako smo i ove godine organizirali predavanja, sudjelovali na seminarima i natjecanjima, uspješno predstavljali grad i županiju. Dobili smo još jedno priznanje Federalnoga ministarstva za prepoznavanje, poticanje i usmjeravanje talentiranih učenika putovima utemeljenima na znanju. Organizirali smo školsko natjecanje iz hrvatskoga jezika i matematike. Obilježili smo Dan osoba s Downovim sindromom. U razdoblju od sredine listopada 2020. do početka ožujka 2021. godine Humanitarna organizacija „Genesis projectˮ realizirala je u okviru Programa sekundarne prevencije fokusiranoga na identifikaciju i zaštitu djece od faktora rizika u osnovnim školama Hercegbosanske županije 12 treninga za nastavnike i predstavnike stručnih službi škola svih devet osnovnih škola. Treninge su održali stručnjaci s područja Hercegbosanske županije među kojima je i naša pedagoginja Dona Hrga. Naši su učenici bili uspješni kako u sportskim aktivnostima tako i na likovnom i literarnom natječaju povodom obilježavanja Dana obrane Livna. Na Radijskom festivalu u Žepču ove godine školu je predstavljala učenica devetoga razreda Marta Rimackoja je osvojila prvu nagradu publike. Marta na festivalu nije predstavljala samo OŠ „Fra Lovro Karaula” Livno nego i grad Livno i Hercegbosansku županiju.

Ministarstvo znanosti, prosvjete, kulture i športa Hercegbosanske županije u suradnji s Centrom izvrsnosti Splitsko-dalmatinske županije, uz podršku Grada Livna te na inicijativu Srednje strukovne škole pokrenulo je projekt Uspostava sustava podrške cjelovitom razvoju potencijalno darovitih učenika. Veliki entuzijazam u ovom projektu pokazali su djelatnici Osnovne škole „Fra Lovro Karaulaˮ Livno.

Krajem svibnja naša škola bila je domaćin Zoom sastanka – osvrt na provedbu metode TEACCH u direktnom radu s djecom. Radionicu i prezentaciju, kao i promociju rada naše škole pripremile su prof. defektologije Marina Pervan i mag. primarnog obrazovanja Senka Jandrić.

U svibnju 2021. godine započela je sanacija krovišta na sportskoj dvorani Osnovne škole „Fra Lovro Karaulaˮ za čiju realizaciju su Gradu Livnu odobrena sredstva u kolovozu 2020. godine.

Također, u svibnju 2021. započeli su i radovi na fasadi OŠ „Fra Lovro Karaulaˮ u Podhumu.

Učiteljsko vijeće pohvalilo je učenike koji su tijekom nastavne godine uspješno predstavljali školu te one koji su se istaknuli u odličnom učenju i uzornom vladanju tijekom osnovnoškolskoga obrazovanja.

Za odlično učenje s prosjekom ocjena 5,0 i uzorno vladanje tijekom osnovnoškolskoga obrazovanja nagrađeni su i pohvaljeni učenici 9. razreda: Karla Ursa, Marija Brnić, Bruno Juranić, Marko Rimac. Za odličan uspjeh tijekom svih devet godina osnovnoškolskoga obrazovanja pohvaljeni su: Natali Drinjak, Marina Barać, Ilijana Jozić, Marijana Križan, Slavica Puđa, Antonija Sučić, Nikola Sučić, Genovela Pervan, Magdalena Brešić, Marko Jurkić, Marko Omazić, Lamija Golub, Iva Jukić, Lejla Jandrić, Feđa Jandrić, Marija Periša, Antonio Živko, Angela Andabak, Luka Kelava, Iva Periša, Darija Mihaljević, Lucija Brnić, David Barišić, Stipe Brešić, Antonio Barać, Tea Krišto, Marija Mihaljević, Adna Karahodžić i Fran Bekavac.

Za uspješno predstavljanje OŠ „Fra Lovro Karaulaˮ i osvojeno 1. mjesto na županijskom  natjecanju iz matematike 20. ožujka 2021. pohvaljena je učenica Nikolina Perković.

Za uspješno predstavljanje OŠ „Fra Lovro Karaulaˮ i osvojeno 3. mjesto na županijskom  natjecanju iz matematike 20. ožujka 2021. pohvaljen je učenik Marko Rimac.

Za uspješno predstavljanje OŠ „Fra Lovro Karaulaˮ i osvojeno 1. mjesto na Radijskom festivalu u Žepču 24. travnja 2021. godine pohvaljena je učenica Marta Rimac.

Za uspješno predstavljanje OŠ „Fra Lovro Karaulaˮ i osvojeno 3. mjesto u uličnoj utrci povodom obilježavanja Dana obrane Livna 21. travnja 2021. godine pohvaljena je učenica Marija Orlović.

Za uspješno predstavljanje OŠ „Fra Lovro Karaulaˮ i osvojeno 2. mjesto u uličnoj utrci povodom obilježavanja Dana obrane Livna 21. travnja 2021. godine pohvaljen je učenik Nino Devac.

Za uspješno predstavljanje OŠ „Fra Lovro Karaulaˮ i osvojeno 1. mjesto u nogometu povodom obilježavanja Dana obrane Livna 21. travnja 2021. godine pohvaljeni su učenici: Jakov Anić, Luka Bekavac, Fran Bekavac, Nino Devac, Andrija Kasalo, David Barišić, Sanin Brkić, Tomislav Pervan, Marko Jurkić, Teo Perković, Luka Mihaljević, Filip Madžar.

Za uspješno predstavljanje OŠ „Fra Lovro Karaulaˮ i osvojeno 2. mjesto u odbojci povodom obilježavanja Dana obrane Livna 21. travnja 2021. godine pohvaljene su učenice: Iva Jukić, Marija Mihaljević, Maja Krišto, Darija Semren, Reina Mrša, Lejla Ortaš, Marija Brnić, Marina Krstanović, Marijana Krišto, Barbara Tičinović, Andrea Čečura, Lucija Karaula i Alma Softić.

Za uspješno predstavljanje OŠ „Fra Lovro Karaulaˮ i osvojeno 1. mjesto za najbolji likovni rad na natječaju za učenike osnovnih i srednjih škola na temu ,,Livno i jaˮ povodom obilježavanja Dana obrane Livna pohvaljena je učenica Matea Berić.

Za uspješno predstavljanje OŠ „Fra Lovro Karaulaˮ i osvojeno 3. mjesto za najbolji likovni rad na natječaju za učenike osnovnih i srednjih škola na temu ,,Livno i jaˮ povodom obilježavanja Dana obrane Livna pohvaljen je učenik Niko Pervan.

Za uspješno predstavljanje OŠ „Fra Lovro Karaulaˮ i osvojeno 1. mjesto za najbolji literarni rad na natječaju za učenike osnovnih i srednjih škola na temu ,,Livno i jaˮ povodom obilježavanja Dana obrane Livna pohvaljena je učenica Valentina Mišić.

Za uspješno predstavljanje OŠ „Fra Lovro Karaulaˮ i osvojeno 2. mjesto za najbolji literarni rad na natječaju za učenike osnovnih i srednjih škola na temu ,,Livno i jaˮ povodom obilježavanja Dana obrane Livna pohvaljena je učenica Marija Brnić.

Veliku čestitku i priznanje za uspješno završenu nastavnu godinu zaslužuju svi učenici i djelatnici, kao i roditelji, jer smo još jednom pokazali kako zajedničkim snagama možemo profesionalno, odgovorno i ozbiljno odgovoriti svim izazovima na putu obrazovanja i odrastanja.

Pratite Livno Online na Facebooku, Twitteru, Instagramu ili Youtube-u

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i Livno Online ne može se smatrati odgovornim za izreceno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.Ukoliko ne posjedujete email adresu u polje za email adresu upišite abc@abc.com