Potaknuti Duhom Svetim, članovi molitvenih zajednica "Rafael" i "Rastimo u Gospodinu" pokrenuli su inicijativu izgradnje grobnice za nerođene.

Svjesni, nažalost, velikog broja spontanih pobačaja i neželjenih prekida trudnoća uvidjeli smo da ogroman broj tih tjelešaca završi na neprikladan način,tj. u medicinskom otpadu.

Ujedno želja nam je bila podići svijest o tome da svi roditelji po zakonu imaju pravo zatražiti tjelešca svojih beba od strane medicinskog osoblja. Znanstveno je dokazano da život počinje začećem u utrobi majke i da ono ima besmrtnu dušu te je jedna od tjelesnih djela milosrđa pokapati mrtve.

Zamolbu smo poslali biskupu Franji Komarici koji je prepoznao važnost ovog djela. Nakon biskupovog zelenog svijetla, uslijedila je i podrška gvardijana fra Pere Kuliša i župnika fra Vinka Sičaje na kojem smo iznimno zahvalni.

U župi je bio veliki odaziv na ovu inicijativu te su ljudi dobra i otvorena srca donirali svoja sredstva i na taj način pomogli da se ovo djelo ostvari. Moramo napomenuti da je svoj novčani doprinos dala i molitvena zajednica iz Munichena.

Presretni smo što se upravo ovako nešto ostvarilo u našem Livnu, gradu ponosa,gradu u kojem će napokon sva nerođena djeca imati zasluženo mjesto pod ovim nebom.

Zato,dragi Livnjaci i Livanjke,dođite i podržite ovo djelo u subotu u 10h na Goričkom groblju gdje će župnik fra Vinko Sičaja blagosloviti grobnicu za nerođene.

Molitvene zajednice  "Rafael" i "Rastimo u Gospodinu"

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok