Konferencija za medije povodom održavanja “Dana kosidbe na Kupresu – Strljanica” koji će se održati 3. i 4. srpnja, održat će se u ponedjeljak, 28. lipnja u Botaničkom vrtu Zemaljskog muzeja Bosne i Hercegovine.

Običaj natjecanja u košenje trave na Kupresu je 17. prosinca prošle godine uvršten je na UNESCO Reprezentativnu listu nematerijalne kulturne baštine čovječanstva, na kojoj se također nalaze Zmijanjski vez, Konjičko drvorezbarstvo i “Branje trave ive na Ozrenu”.

Nominacijski dokument za upis običaj natjecanja u košenje trave na Kupresu na UNESCO listu pokrenut je na inicijativu udruge “Kupreški kosci”, a on je pripreman u Federalnim ministarstvom kulture i sporta u suradnji i uz podršku znanstvenih i kulturnih institucija u našoj zemlji.

Nominacijski dokument za upis običaj natjecanja u košenje trave na Kupresu na UNESCO listu pokrenut je na inicijativu udruge “Kupreški kosci”, a on je pripreman u Federalnim ministarstvom kulture i sporta u suradnji i uz podršku znanstvenih i kulturnih institucija u našoj zemlji. (Fena)

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok