Radionica „Rad u SUMIT dnevniku“ za SUMIT školske koordinatore i nastavnike Srednje ekonomske škole iz Livna održana je jučer u prostorijama škole u Livnu.

Na radionici je osim nastavnika i članova SUMIT-a koji su vodili radionicu prisustvovala i ministrica znanosti, prosvjete, kulture i športa Hercegbosanske županije Gordana Nakić.

„Uistinu mi je drago i čestitam djelatnicima Srednje ekonomske škole iz Livna na iskoraku i prelasku na SUMIT eDnevnik. Ova tehnologija koja se već koristi u drugim županijama i državama će biti od velike pomoći roditeljima koji će imati pristup informacijama o svome djetetu iz škole, dok će nastavnicima biti olakšan rad u administraciji“, kazala je ministrica Nakić.

Ukupno 30 nastavnika i SUMIT koordinatora sudjelovalo je na radionici „Rad u SUMIT dnevniku“ čiji je cilj bio obučiti i pripremiti nastavnike na korištenje SUMIT eDnevnika jer od iduće školske godine Srednja ekonomska škola u potpunosti prelazi na SUMIT eDnevnik te će prestati koristiti razrednu knjigu u fizičkom obliku. Doc. dr. Tomislav Volarić, inače voditelj IT centra Sveučilišta u Mostaru najavio je nove usluge koje će SUMIT u sinergiji s ministarstvom pružati školama, a naglasak će biti na e-upisima i web stranici za škole koje sudjeluju u projektu SUMIT eDnevnik.

Teme radionice su bile organizacija rasporeda nastave, evidencija nastave i izostanaka, zapisnici, elementi ocjenjivanja te povezanost SUMIT eDnevnika i SUMIT eMatice.

SUMIT nudi razne usluge školama koje možete pogledati na poveznici https://skole.sum.ba/

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok