Delegacija rukovodstva AM SDA BiH prekjučer je posjetila Kanton 10, AM SDA Livanjskog kantona i AM SDA Livno gdje su posjetili kulturno-historijska naslijeđja novog grada.

Istaknuta je posjeta Džamija Hadži Ahmet Dukatar (Topovi) gdje ih je Predsjednik MIZ-a Livno efendija Dževad Hadžić upoznao sa historijom Grada i važnosti Livna u historiji Bosne i Hercegovine u nastavku je upriličena posjeta Samostalnoj biblioteci "Hadži Jusuf Livnjak" kao i svečana sjednica održana u Velikoj sali BZK Preporod Livno.Prilikom svečane sjednice obratili su se godpodin Šerif Šehić predsjednik KO AM, gospodin Haris Zahiragić član Predsjedništva SDA i zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo kao i predsjednik KO SDA Kantona 10 dr. Hikmet Hodžić koji su ovom prilikom ukazali podršku rukovodstvu AM SDA. Predsjednik Asocijacije mladih gospodin Haris Šabanović se zahvalio domaćinima te je u svom obraćanju uz problematiku aktualne političke situacije naglasio i važnost djelovanja SDA na čitavom teritoriju domovine te posebno istakao dosadašnje djelovanje u Livnu kao urnek dobre prakse.

Nakon okončanja svečanosti održana je i radna sjednica Predsjedništva AM SDA BiH na kojoj je donesen niz zaključaka te izvršen izbor novog saziva sekretarijata ovog organa. Dr Malik Ejubović će u budućnosti obnašati dužnost sekretara AM SDA BiH, dok su za članove Sekretarijata imenovani Tarik Halilbegović i Alaudina Boškailo.

Dr. Ejubović je iskazao zahvalnost za imenovanje i pruženu podršku te naglasio da preuzeta dužnost uz veliko povjerenje kolega predstavlja i veliku odgovornost za efikasnost procesa unutar organizacije: „Čini mi izuzetnu čast sto sam imenovan na jednu od najodgovornijih funkcija u Asocijaciji mladih i stranci SDA uopšte. Asocijacija mladih SDA je najveći i najorganizovaniji politički podmladak u Bosni i Hercegovini i mjesto gdje se odgajaju budući politički lideri naše domovine. Mandat koji mi je povjeren shvatam ozbiljno i isti ću iskoristiti maksimalno u svrhu jačanja kadrovskih i svih drugih kapaciteta Asocijacije mladih."

Tarik Halilbegović novoizabrani izvršni sekretar AM SDA BiH zahvalio se na ukazanom povjerenju te istakao da imenovanje na ovu vrlo odgovornu i bitnu funkciju za njega predstavlja veliku odgovornost, čast i zadovoljstvo: "Velika čast, zadovoljstvo ali i velika odgovornost je biti dio ovog velikog tima najorganiziranijeg i najbrojnijeg političkog podmlatka u Bosni i Hercegovini. Svoje zadatke koje sam preuzeo obavljati ću sukladno odredbama i vrijednostima stranke na potpuno predan način sa punom odgovornošću i to u interesu svih mladih u Bosni i Hercegovini."

Čast i zadovoljstvo dobiti povjerenje omladinske organizacije kao što je Asocijacija mladih SDA BiH kazala je nova izvršna sekretarka Alaudina Boškailo: "Nadam se da ću svojim radom na poziciji jednog od izvršnih sekretara dati konkretan doprinos njenom jačanju, kao i ostvarivanju osnovnih zadatka Asocijacije, što su briga i zalaganje za bolji položaj mladih u BiH."

Predsjedništvo je posebno podržalo međunarodne aktivnosti Asocijacije od njih se posebno ističu i posjeta diplomatskim predstavništvu Narodne Republike Kine u Sarajevu, sastanak sa predstavnicima EPP-a i YEPP, kao i učešće AM SDA BiH na Kongresu YEPP-a (podmlatka Evropske narodne stranke) koji je održan u petak 02.7 i 03.7 na kojem je izabrano rukovodstvo ove najveće omladinske političke organizacije u Evropi za naredni četverogodišnji mandatni period.

Navode iz Asocijacije mladih SDA.

Pratite Livno Online na Facebooku, Twitteru, Instagramu ili Youtube-u

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i Livno Online ne može se smatrati odgovornim za izreceno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.Ukoliko ne posjedujete email adresu u polje za email adresu upišite abc@abc.com