Dana 15. srpnja 2021. godine na lokaciji industrijske zone Vučilov brig u Tomislavgradu svečano je položen i blagoslovljen kamen temeljac za novi proizvodni pogon tvrtke Metus.

Kako je istaknuo izvršni direktor Metusa za BiH gosp. Toni Rosančić, Metus je najveća hrvatska tvrtka u segmentu dizala, specijalizirana za ugradnju, projektiranje, modernizacija i proizvodnja dizala. Tvrtka koja nudi potpunu uslugu ugradnje dizala i pokretnih stepenica, od idejnog rješenja i projektiranja, proizvodnje i modernizacije dizala, isporuke, ugradnje i održavanja – sve po sistemu „ključ u ruke“. Osim u Hrvatskoj gdje se nalazi proizvodni pogon i uprava, Metus je prisutan i ima urede u BiH-u, Srbiji i Njemačkoj, a trenutno broje preko 350 zaposlenika. Izgradnjom novoga poslovno proizvodnog pogona u Tomislavgradu, cilj tvrtke je povećanje obima posla u BiH. Sjedište tvrtke za BiH planira se premjestiti u Tomislavgrad gdje je počela izgradnja pogona za proizvodnju dizala, a planirano je da bude i sjedište za servis i održavanje liftova, obučni centar za montažu dizala i drugi segmenti koje Metus već ima u Republici Hrvatskoj.

Među brojnim prisutnim uzvanicima i vodećim ljudima iz tvrtke kamen temeljac položio je izvršni direktor Metusa za BiH, gospodin Toni Rosančić. Svečanom polaganju i blagoslovu kamena temeljca nazočio je predsjednik Vlade Hercegbosanske županije, Ivan Vukadin. Predsjednik Vukadin je izrazio osobito zadovoljstvo polaganjem kamena temeljca za izgradnju novog proizvodnog pogona, jer kako je naveo dok je obnašao dužnost načelnika Tomislavgrada započeo je priču i razgovore s gosp. Rosančićem dok danas kao predsjednik Vlade Hercegbosanske županiji svjedoči i raduje se polaganju kamena temeljca i nada se kako će se u što skorijem razdoblju otvoriti nova radna mjesta i pružiti prilika za osposobljavanje i obuku ljudi na raznim strojevima koji će se nalaziti u novom proizvodnom pogon.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok