Nedavno završenim imenovanjem pomoćnika Gradonačelnika Grada Livna za gospodarstvo, inspekcijske poslove lokalni razvoj i investicije gđe. lvane Markov umjesto Fikreta Sitnića koji je i do sada obavijao tu funkciju i ispunjavao sve uvjete, nastavija se kontinuirano kršenje prava na rad Bošnjaka u Gradskoj upravi Grada Livna.

Gradonačelnik Grada Livna gosp. Darko Čondrić grubo je prekršio Ustav Bosne i Hercegovine, Ustav Federacije Bosne i Hercegovine, Statut Grada Livna i Zakon o državnim službenicima i namještenicima gdje, je definirano da se mora koristiti popis stanovnistva iz 1991. godine kao kriterij kod izbora ovih pozicija, odnosno na ovaj način je izbacio Bošnjake iz izvršne viasti Grada Livna.

Napominjemo da od ukupnog broja zaposlenih cca.100 u Gradskoj administraciji Grada Livna rade 4 Bošnjaka, što je dokaz kontinuiranog kršenja ljudskih prava u Gradu Livnu.

GO SDA Livno daje punu podršku gosp. Fikretu Sitniću da koristeći se pravnim sredstvima, ostvari svoje pravo i o ovome će upoznati sve relevantne domaće i međunarodne institucije i trašiti zaštitu ljudskih prava kod istih.

Navode iz GO SDA Livno.

Pratite Livno Online na Facebooku, Twitteru, Instagramu ili Youtube-u

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i Livno Online ne može se smatrati odgovornim za izreceno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.Ukoliko ne posjedujete email adresu u polje za email adresu upišite abc@abc.com