U Hercegbosanskoj županiji, u svim osnovnim i srednjim školama, nastava počinje 6. rujna.

Imajući na umu kako nastava u učionici te interakcija između učenika i učitelja daju najbolje rezultate, u suradnji sa Zavodom za Javno zdravstvo Hercegbosanske županije, odlučeno je da se nastava izvodi u školskim klupama. Nastavni će sat trajati 45 minuta, osim u školama koje nastavu izvode u dvije smjene gdje će zadnji sat biti skraćen 10 minuta kako bi se prostorije provjetrile i očistile. Zabranjen je nenajavljen ulazak u školu osobama koje nisu djelatnici škole. Redovita higijena ruku i distanca od 1,5 m je i dalje dio preporuka. Tijekom velikog odmora učenici će izlaziti na odmor, ali bez stvaranja gužvi i većih okupljanja. Preporuke za rad škola u školskoj 2021./22. godini, u kontekstu suzbijanja širenja COVID-19, dobile su sve škole na području Županije, a razrednici će s njihovim sadržajem upoznati roditelje.

Zahvaljujući odgovornom ponašanju i pridržavanju nužnih epidemioloških mjera svih sudionika u odgojno-obrazovnom procesu nastava u našoj Županiji se cijelu prošlu školsku godinu odvijala u učionicama po čemu smo jedinstveni u BiH. I u školskoj 2021./22. godini očekuju nas novi izazovi koji će zahtijevati odgovorno ponašanje, trud, rad i predanost, a koje će prosvjetni radnici, učenici i njihovi roditelji, kao i do sada, uspješno svladati.

U novu školsku godinu zakoračit ćemo hrabro i s osmijehom, uz iskrene čestitke učenicima, njihovim roditeljima i kolegama prosvjetnim radnicima. Posebne čestitke upućujemo našim najmlađim školarcima koji će prvi put sjesti u školske klupe, a za koje je Ministarstvo i ove godine osiguralo besplatne udžbenike.

Preporuke Zavoda za javno zdravstvo za rad škola kroz školsku 2021./2022. godini dostupne su OVDJE.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok