U četvrtak 9. rujna 2021. godine održana je konstituirajuća sjednica Županijskog odbora HDZ 1990 Hercegbosanske županije na kojoj je dosadašnji predsjednik Županijskog odbora Boro Krišto podnio izvješće o radu i financijsko izvješće ŽO HDZ 1990 HBŽ.

Izraženo je zadovoljstvo ostvarenim rezultatom i naglašena potreba za dodatnim jačanjem stranke u svim općinama naše županije.

Nakon provedenog izbornog postupka za predsjednika Županijskog odbora HDZ 1990 HBŽ izabran je magistar politologije Jozo Ćosić , predsjedatelj Skupštine Hercegbosanske županije.

Za dopredsjednike Županijskog odbora izabrani su Božo Perić, Mladen Šarić, Srećko Divković, Tomo Kokalović, Ivan Bulut i Blaženko Soldat. Za tajnika Županijskog odbora izabran je Josip Perković, dok je za rizničarku izabrana Maria Šarac.

Konstituiranjem Županijskog odbora HDZ 1990 Hercegbosanske županije zaključen je unutarstranački izborni proces u županiji jer su već prethodno izabrani novi sazivi svih općinskih i gradskog odbora u županiji.

Nakon održavanja izbora na županijskoj i općinskim razinama predstoji nam Sabor HDZ 1990 nakon kojeg će stranka krenuti u pripreme za naredne opće izbore koji bi se trebali održati 2022. godine.

Priopćeno je iz HDZ-a 1990.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok