U Tomislavgradu je održan sastanak s ciljem predlaganja kandidata u organe i tijela Saveza općina i gradova Federacije BiH (SOGFBiH) iz jedinica lokalne samouprave Hercegbosanske županije.

Predloženi su kandidati za Predsjedništvo Skupštine SOGFBiH kao izvršni organ Skupštine SOGFBiH, a koji usklađuje rad svih organa i radnih tijela Saveza.

Članovi Predsjedništva biraju se na Skupštini na razdoblje od četiri godine i čine ga općinski načelnici, odnosno gradonačelnici.

Ovo je deveti sastanak u procesu pripreme Izborne skupštine SOGFBiH na kojoj će se izabrati novi članovi organa i tijela SOGFBiH.

Na ovom sastanku se raspravljalo i o zakonskim propisima značajnim za lokalnu samoupravu poput Zakona o građevinskom zemljištu FBiH i ostalim relevantnim zakonima iz oblasti lokalne samouprave.

Naglašena je potreba i važnost zajedničkog djelovanja općina i gradova putem SOGFBiH, posebno u procesima lobiranja i zastupanja zajedničkih interesa jedinica lokalne samouprave pred višim razinama vlasti.

Konstatirano je da su sve češće konsultacije kako s federalne razine vlasti, tako i s vladama županija, odnosno resornim ministarstvima.

Naglašeno je da općine i gradovi sa SOGFBiH nastavljaju uspješnu suradnju koju su do sada i imali, priopćeno je iz SOGFBiH. (Fena)

Pratite Livno Online na Facebooku, Twitteru, Instagramu ili Youtube-u

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i Livno Online ne može se smatrati odgovornim za izreceno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.Ukoliko ne posjedujete email adresu u polje za email adresu upišite abc@abc.com