U posjeti Županijskoj bolnici „dr. Fra Mihovil Sučić“ u Livnu prekjučer je boravio Harry Samuelsen, osnivač i volonter u Norveškoj humanitarnoj organizaciji Go Care.

Ova humanitarna organizacija trenutno ima za cilj pomoći bolnicama u Bosni i Hercegovini isporukom potpuno opremljenih ambulantnih vozila kao i razne bolničke opreme i pomagala za osobe s invaliditetom.  Harry Samuelsen se prilikom posjeta upoznao sa stanjem i potrebama županijske bolnice te nakon obilaska kazao da je u planu nabava vozila hitne pomoći, renoviranje kuhinje i vešeraja.

Svoje aktivnosti u BiH Go Care provodi u suradnji sa Savezom udruženja građana iz BiH u Norveškoj. Zastupnik u Skupštini Hercegbosanske županije Arif Kovačević je inicirao Savezu uključivanje županijske bolnice u projekt pomoći.  Sastanku su nazočili predsjedatelj županijske Skupštine Jozo Ćosić, zastupnici u Skupštini HBŽ Nediljko Rimac i Arif Kovačević, ministar rada zdravstva, socijalne skrbi i prognanih, Momčilo Bajić, Mladenka Perković, direktorica Županijske bolnice, Ruža Mihaljević, glavna sestra i Mario Ćavar, djelatnik bolnice.

Humanitarna organizacija Go care iz Norveške osnovana je 1992. godine i od osnutka je prisutna sa svojim humanitarnim djelovanjem u Bosni i Hercegovini. Izvršili su preko 400 humanitarnih isporuka u nekoliko zemalja, a polovica aktivnosti usmjerena je na poboljšanja u zdravstvenom sektoru.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok