HDZ 1990, HRS i njihovi partneri na 7. redovitoj sjednici gradskog vijeća Livno nastavili su provoditi samovolju i nepoštivanje zakona. Navode iz HDZ-a BiH Livno.

Poštovani sugrađani,

na jučerašnjoj sjednici GV Livno HRS, HDZ 1990 i njihovi partneri, prigodom izbora tri člana Gradskog izbornog povjerenstva (GIP-a), prekršili su zakon i procedure i ponovno su pokazali kako se to oni "zalažu" i "bore" za transparentnost i zakonitost u „interesu građana Livna“.

Kod važnih stvari za Livno, građane i ulagače, ne može se stvoriti većina i padaju točke (npr. o prodaji građevinskog zemljišta), a kad su politički interesi u pitanju onda glatko postoji interes i odjednom se stvara "većina".

Povjerenstvo za izbor i imenovanje gradskoga vijeća Livno sukladno naputcima Središnjeg izbornog povjerenstva raspisalo je javni natječaj za tri člana povjerenstva. Nakon provedene zakonske procedure (objave javnog poziva, pismenog i usmenog testa, te bodovanja) predmetno povjerenstvo je dostavilo prijedlog rang liste na Gradsko vijeće. Predložena rang lista se nije svidjela vijećniku HRS-a I.B. i njegovim partnerima, pa je u svom uhodanom stilu krenuo sa poznatim igrokazom obmanjivanja javnosti i blaćenjem HDZ-a BiH. U ovom primjeru za navodne nezakonitostii manipulacije u prijedlogu i formiranju rang liste kandidata za GIP.

Kako je moguće da HDZ BiH uradi bilo kakve manipulacije i sam kreaira listu kandidata, ako je od 5 članova Povjerenstva samo jedan član HDZ-a BiH Livno? Kako je moguće da jedna ruka može raditi nezakonite radnje naspram 4 ruke?

HRS, HDZ 1990 i njihovi partneri su, po već unaprijed dogovorenom scenariju, prešutno pristupili zanemarujući rang listu koju je Povjerenstvo jednoglasno usvojilo. Uz to, neposredno prije početka sjednice, od zamjenika predsjednika gradskoga vijeća saznajemo kako je vijećnik Brešić poslao dopis u Središnje izborno povjerenstvo u Sarajevu, u kojem proziva i blati pojedine kandidate prešućujući nepravilnosti u svezi svoga kandidata. Kako bi partneri proveli zacrtani scenarij, zanemarili su rang listu kako ju je dostavilo Povjerenstvo i odlučili su mimo Povjerenstva i mimo bodovne liste izabrati kandidate „po svojoj mjeri“, pa se tako ne izabere treći i četvrti kandidat s liste, a po dogovoru se bira tek peta na listi, čiji je muž „pukim slučajem“ na posljednjim lokalnim izborima bio na listi HRS-a (što je čisti sukob interesa).

Upravo oni koji u svim svojim nastupima prozivaju HDZ BiH za nezakonitosti i za manipulacije konstantno krše Poslovnik i propise gradskoga vijeća vođeni očito sviješću kako je „napad i blaćenje najbolja obrana“, ali vjerujemo u onu narodnu mudrost kako su u laži kratke noge.

Toliko o poštenju i poštivanju zakona od strane onih kojima su puna usta zakona, propisa i brige za dobrobit svih građana za bolje sutra Livna.

Gospodo, kad imate "većinu" u Gradskom vijeću po ovakvim točkama, kao koalicija i većina, preuzmite odgovornost u vođenju gradskog vijeća i po ostalim točkama od interesa za naš grad i sugrađane, a ne da svodite svoje djelovanje na isključivi populizam i politiziranje, prebacujući odgovornost na drugoga.

Ured za informiranje GO HDZ BiH Livno

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok