Na inicijativu ministrice znanosti, prosvjete, kulture i športa Hercegbosanske županije održan je radni sastanak s načelnikom Ivanom Buntićem te ravnateljicama i ravnateljem osnovnih škola općine Tomislavgrad.

Teme sastanka bile su: podizanje kvalitete školstva, mogućnost uvođenja produženog boravka u osnovne škole na području općine Tomislavgrad te nastavak digitalizacije pod tekućim pitanjima.

Podizanje kvalitete školstva osiguravaju ponajprije učitelji i nastavnici, jer oni organiziraju i vode proces učenja i poučavanja, ali je i opremljenosti škola neizostavan čimbenik u kvaliteti nastave.  U ovoj školskoj godini su Ministarstvo i općina Tomislavgrad osigurali sredstva za opremanje kabineta kemije u školi u Bukovici, a četiri interaktivne ploče i sedam projektora vrijedna su donacija koja je prethodne godine stigla u tomislavgradske škole.

Načelnik je, uz vrijedne projekte na školskim zgradama čija je realizacija u tijeku, obećao sukladno potrebama škola i mogućnostima ulagati u nastavna učila. Produženi boravak je sastavni dio kvalitetnog obrazovanja većine europskih zemalja. Potreba za produženim boravkom sigurno postoji i u općini Tomislavgrad. Sudionici sastanka složili su se kako što prije treba krenuti s pilot projektom u jednoj od škola koja ima potrebne uvjete. Načelnik Buntić je podržao inicijativu te ponudio svesrdnu pomoć i suradnju.

Nastavak digitalizacije i prelazak s fizičkog na e-Dnevnik je nastavak započetog projekta na nivou Županije, a neke od škola u općini Tomislavgrad trebale bi u narednom periodu prijeći na digitalni dnevnik.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok