Gradonačelnik Livna Darko Čondrić boravio je u Petrinji gdje se susreo s dužnosnicima Vlade Republike Hrvatske.

Povod posjete bio je, između ostaloga, obilazak petrinjske Osnovne škole Dragutina Tadijanovića teško oštećenoj u potresu koji je ovaj grad pogodio u prvom mjesecu ove godine.

Grad Livno je naime, zajedno s ostalim općinama i gradovima iz Bosne i Hercegovine s većinskim hrvatskim stanovništvom,  donirao sredstva za obnovu spomenute škole. Zgrada je, zahvaljujući donacijama Hrvata iz BiH u potpunosti obnovljena te je, povodom završetka obnove, priređen prigodan program na kojem je sudjelovalo i izaslanstvo iz BiH predvođeno predsjednikom Hrvatskog narodnog sabora BiH dr. Draganom Čovićem. Pored državnog tajnika Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske Zvonke Milasa u Petrinji je dužnosnike iz Bosne i Hercegovine primio potpredsjednik Vlade RH i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved.

Bila je to prigoda gradonačelniku Čondriću razgovarati s ministrom Medvedom o suradnji Grada Livna s hrvatskom Vladom. Gradonačelnik je ministru zahvalio na pomoći u izgradnji Doma hrvatskih snaga „Simbol pobjede“ u Donjim Rujanima koju su pokrenule Udruge „Sektor Rujani“ i „Bruno Bušić“ uz potporu Koordinacije braniteljskih udruga i Grada Livna,  partnera projekta. Veliku financijsku potporu za izgradnju ovog spomen doma dala je hrvatska Vlada i ministarstvo branitelja Hrvatske.

Njegovom izgradnjom odat će se dužno poštovanje svim braniteljima te će to biti jedan od podsjetnika na ratna događanja diljem livanjske bojišnice.

Prilikom posjete Petrinji gradonačelnik Čondrić je razgovarao i s gradonačelnicom Petrinje Magdalenom Komes koja je zahvalila Livnu i svim Livnjacima na pruženoj pomoći nakon potresa.

Iz Livna je naime, poslana pomoć Petrinjcima s nekoliko šlepera neophodnog građevinskog materijala i ostalih potrepština u konvoju pod nazivom „Livno za Petrinju“ u siječnju ove godine neposredno nakon razarajućeg potresa koji je pogodio Baranju.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok