Udruga građana „Turani“ se javila na javni poziv 2017. godine, ispunila je sve uvjete propisane javnim pozivom i Vlada HBŽ nam je dodijelila 40.000 KM  za unaprjeđenje vodo opskrbnog sustava.

Vodoopskrbni sustav su mještani Potkraja, Megdana, Džeba i Krivića izgradili svojim novcem na svojoj zemlji prije više od 30 godina. Posljednjih godina se pokazalo da sustav više nije dostatan i cijelo ljeto smo bili bez vode.

Na osnovu glavnog projekta za kojeg ste lažno naveli da ne postoji, dobili smo sredstva i Općina Livno je raspisala javni natječaj, odredila nadzor i izvođača kojem je nakon urađenog posla Općina platila račun po okončanoj situaciji.

>>> Društvo Lara Natural pozvalo Tužiteljstvo da istraži tko je oštetio proračun HB županije

Općina, koja je jedina bila odgovorna za izvođenje radova, je izdala i potrebne dozvole za izgradnju objekata za koje ste isto tako lažno naveli da nisu postojale.  Lažno podvaljujete Udruzi pronevjeru novca iako vam je jasno da je trošenje novca bilo isključivo pod nadzorom Općine Livno.

Navode iz Udruge građana "Turani".

Slike računa, okončane situacije i potvrde o ishođenju lokacijske dozvole

Kad smo imali problema sa opskrbom vode i redukcije ljeti, ni na kraj pameti nam nije bilo da će te vi sami sebi izdati lažnu koncesiju koju godinu poslije na lokalitetu naših vrtala, vrela i vodocrpilišta.

Vi ste manipulacijama, kršenjem zakona i tko zna kojim još mutnim poslovnima naknadno 2018. godine preselili Džekinu koncesiju sa Poljana na Krivića vrtle. Na kraju je i vlada Hercegbosanske županije utvrdila da ste to sve napravili nezakonito i ukinula sva vaša lažna rješenja kojima ste nas zastrašivali i prijetili nam hapšenjem i moćnicima.

Novoizgrađena kaptaža i renovirani bazen na Turanima su nama omogućili da i ovo ljeto imamo urednu opskrbu vodom. Preko 8000 m3 vode je bilo potrebno sa izvora, koji ste se vi spremali uništiti da je bilo po vašem, da mi imamo urednu opskrbu vodom.

Slika novoizgrađene kaptaže

Oni koji su dali lažne informacije da kaptaža nije u funkciji sve ove godine netransparentno upravljaju vodovodom. Ivanka Karaula, koja je supotpisala okončanu situaciju kao koordinator radova ispred Grada  i potvrdu na osnovu koje je bazen spojen na struju se očito malo šalila sa vama.

Udruga građana „Turani“

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok