Iz Udruge dijabetičara "Krug" Livno pozvali su sve oboljele od dijabetesa tip 1 i tip 2 starije od 18 godina koji žive na području Hercegbosanske županije (HBŽ) da se jave Udruzi radi nabavke senzor za kontinuirano mjerenje razine glukoze u krvi.

Predsjednik Udruge "Krug" Goran Karaula kazao je kako je javni poziv upućen putem lokalnih medija kako bi se došlo do točnog broja dijabetičara na području HBŽ-a, jer Udruga nije uspjela od Ministarstva zdravstva HBŽ-a dobiti relevantne podatake.

On je podsjetio kako je zadnje dvije godine Zavod za zdravstveno osiguranje HBŽ osigurao financijska sredstva za nabavku senzora za bezbolno mjerenje glukoze u krvi osobama mlađim od 26 godina, a trenutno se vode pregovori da senzore dobiju i osobe starije od 26 godina.

- Stalnim i bezbolnim mjerenjem šećera popravila bi se kvaliteta života oboljelih i članovima njihovih obitelji, jer je dokazano da kontinuirano mjerenje smanjuje hipoglikemiju te pomaže boljoj kontroli bolesti čime se smanjuju dugoročne komplikacije uzrokovane dijabetesom - istaknuo je Karaula. (Fena)

Pratite Livno Online na Facebooku, Twitteru, Instagramu ili Youtube-u