Na prijedlog Kantonalnog tužiteljstva Kantona 10 Livno, Općinski sud u Livnu je Rješenjem od 17. listopada 2021. godine, osumnjičenom T.K. rođenom 1967. godine u Skender Vakufu, nastanjen u Bosankom Grahovu, odredio jednomjesečni pritvor, radi postojanja osnovane sumnje da je počinio kaznena djela Nasilje u obitelji iz članka 222. stavak 2, Protupravno oduzimanje slobode iz članka 179. stavak 1 i Neovlašteno držanje oružja ili eksplozivnih tvari iz članka 371. stavak 1, a sve u vezi s člankom 55. Kaznenog zakona Federacije Bosne i Hercegovine.

Osumnjičenom se stavlja na teret da je dana 10.10.2021. godine, oko 02,00 sati, u ulici Livanjski put b.b., općina Bosansko Grahovo, u obiteljskoj kući, nasiljem ugrozio mir i tjelesnu cjelovitost oštećene, svoje supruge, na način da je istu više puta šakama izudarao po glavi i tijelu, nakon čega joj je oduzeo ključeve i mobilni telefon te ju držao zatvorenu u kući, sve do dolaska policije.

Prilikom pretresa obiteljske kuće osumnjičenog pronađena je i određena količina raznog streljiva, čija nabavka građanima uopće nije dozvoljena.

Nakon provedene kriminalističke obrade, uz izvješće o počinjenom kaznenom djelu, osumnjičeni je predan na daljnje nadležno postupanje Kantonalnom tužiteljstvu Kantona 10 u Livnu, te je nakon donošenja naredbe o provođenju istrage i ispitivanja osumnjičenog postupajući kantonalni tužitelj, Općinskom sudu u Livnu, podnio prijedlog za određivanje mjere pritvora.

Nakon održanog ročišta, zbog postojanja osnovana straha da će boravkom na slobodi  ometati kazneni postupak utjecajem na svjedoke, kao i zbog postojanja okolnosti koje opravdavaju strah da bi puštanjem na slobodu osumnjičeni mogao ponoviti ista ili slična kaznena djela, odnosno zbog razloga opisanih u članku 146. stavak 1. točka b) i c) Zakona o kaznenom postupku Federacije Bosne i Hercegovine, postupajući sudac Općinskog suda u Livno je protiv osumnjičenog donio mjeru određivanja pritvora u trajanju od mjesec dana.

Istraga u kaznenom predmetu protiv osumnjičenog je u tijeku, te se poduzimaju sve mjere i radnje u cilju utvrđivanja svih relevantnih činjenica i okolnosti pod kojima su učinjena ova kaznena djela.

„Prema principu presumpcije nevinosti, svatko se smatra nevinim za kazneno djelo dok se pravomoćnom presudom ne utvrdi njegova krivnja“   

Navode iz Tužiteljstva K10.

Pratite Livno Online na Facebooku, Twitteru, Instagramu ili Youtube-u