U ponedjeljak 22, studenoga, 2021. godine u prostorijama Vlade Hercegbosanske županije ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Hercegbosanske županije, Božo Perić potpisao je ugovore s tri općine s područja Hercegbosanske županije: Tomislav Grad, Drvar i Glamoč temeljem Javnog poziva za podnošenje prijava za sufinanciranje troškova organiziranja izložbi i sajmova iz oblasti poljoprivrede i ruralnog razvoja.

Pravo na prijave spomenutog Javnog poziva imale su jedinice lokalne samouprave i udruge poljoprivrednih proizvođača s područja Hercegbosanske županije koji su organizirali izložbe ili sajmove u prethodnom razdoblju 2021. godine ili koji će organizirati izložbe ili sajmove od dana objave Javnog poziva za podnošenje prijava za sufinanciranje troškova organiziranja izložbi i sajmova iz oblasti poljoprivrede i ruralnog razvoja do 31. prosinca. 2021. godine.

Za realizaciju Javnog poziva predviđena su sredstva u Programu utroška sredstava tekućih prijenosa „Potpora poljoprivrednoj proizvodnji i ruralnom razvoju“ utvrđenih Proračunom Hercegbosanske županije za 2021. godinu u ukupnom iznosu od 15.000,00 KM, a raspoređen će biti u jednakim iznosima za sve tri općine.

Manifestacije koje je podržalo ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Hercegbosanske županije su:

- „Dani glamočkog krumpira 2021“

- „Dani drvarske drenjine“

- „Božićni sajam 2021“

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok