Sa žaljenjem obavještavamo pravosudnu zajednicu i žitelje Kantona 10 da je Darko Božić, uvaženi tužitelj Kantonalnog tužiteljstva Kantona 10 Livno, preminuo 24. studenog 2021. godine u Livnu.

Povodom nenadoknadivog gubitka, obitelji Božić i svim prijateljima i kolegama uvaženog tužitelja Božića, glavni tužitelj Kantonalnog tužiteljstva Kantona 10 Livno Vaso Marinković, svi tužitelji i djelatnici Kantonalnog tužiteljstva Kantona 10 Livno, izražavaju iskrenu sućut.

Tužitelj Darko Božić rođen je 1964. godine u Varešu. Završetkom srednje škole upisuje Pravni fakultet Univerziteta u Sarajevu koji završava 1989. i stječe zvanje diplomiranog pravnika, nakon čega radi u organima uprave. Pravosudni ispit položio je 2003. godine.

Sudjelovao je u radu mnogih tijela za izradu nacrta različitih zakona i drugih propisa na razini Vlade Kantona 10, Vlade Federacije BiH kao i radnih skupina u reformi sektora pravosuđa u BiH formiranih u okviru Ministarstva pravde BiH.

Cjelokupnu pravosudnu karijeru proveo je u Kantonalnom tužiteljstvu Kantona 10 Livno na poziciji tužitelja, na koju je imenovan odlukom Visokog sudskog i tužiteljskog vijeća BiH 15. ožujka 2014. godine.

Priopćeno je iz Tužiteljstva Kantona 10.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok