Broj zaraženih koronavirusom u HBŽ-u u blagom je porastu. Naime, zaključno s jučerašnjim danom na području naše Županije registrirano je 70 aktivnih slučajeva.

Od toga 43  u Livnu, 22 u Tomislavgradu, 3 u Glamoču, 2 u Drvaru, dok u Kupresu i Bosanskom Grahovu nema novozaraženih, potvrdila je za RTG ravnateljica županijskoga Zavoda za javno zdravstvo dr. Diana Mamić.

Zbog komplikacija uzrokovanih zarazom na COVID odjelu županijske bolnice u Livnu trenutno je na liječenju 12 osoba, dok su 4 pacijenta s područja HBŽ-a, s težom kliničkom slikom, upućena na liječenje u mostarsku bolnicu. Prenosi Tomislavcity.

Budući da se bliže božićni i novogodišnji blagdani, kada se očekuje dolazak većega broja ljudi iz inozemstva, dr. Mamić poziva sve na odgovorno ponašanje i provođenje epidemioloških mjera, kako ne bi došlo do pogoršanja relativno povoljne epidemiološke slike koja je već neko vrijeme prisutna u našoj Županiji. Naglašava također da svi oni koji se žele cijepiti protiv COVID-a 19 mogu to učiniti u mjerodavnim zdravstvenim ustanovama, uz prethodnu najavu.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok