Mate Rimac iz Livna tvorac i vlasnik kompanije "Rimac Automobili" tijekom 2021.godine donio je i realizirao nekoliko odluka kojima se pokazao kao lider europske i svjetske autoindustrije i biznismen svjetskog formata na kojeg s respektom gleda i multimilijarder Elon Musk. To što je uradio poslovni portal Indikator.ba smatra najboljim poslovnim potezom u regiji i među top pet u europskom biznisu.

Sa Porscheom je ušao u novu investiciju od 70 milijuna eura, potom najavio ulaganje 200 milijuna euro u novi kampus kompanije te ugovorio i realizirao posao života: preuzimanje Bugatija, što je u hrvatskoj javnosti proglašeno najvećim gospodarskim uspjehom te države. Uz to, promovirao je i superbrzi automobil vrhunskih performansi Nevera. Navodi Večernji list.

Hrvatska je lani promovirala najveću investiciju u regiji vrijednu 2,7 milijardi euro namijenjenu za proširenje i modernizaciju luke u Rijeci što je također najveće ulaganje u njenoj dugoj povjesti.

Analitičari projekta "Izbor najboljeg poslovnog poteza u BiH, regiji, Europi i ostatku svijeta" uočili su da su biznismeni iz Hrvatske tijekom cijele godine prednjačili u kreiranju dobrih poslovnih odluka poput one koja se odnosi na investiranje Mesne industrije Pivac u Podravku, te odluka Vlade RH da sa 26.000 euro podrži otvaranje svakog novog biznisa itd.

Na popis najboljih poslovnih poteza u prošloj godini Indikato.ba uvrstio je i odluku Crne Gore da ukine putarinu na autocesti koja je povezuje sa Bosnom i Hercegovinom i time omogući brži i jeftiniji protok ljudi i roba.

Da je u 2021.godini unatoč pandemiji gospodarska aktivnost bila dinamična i izuzetno kreativna uvjeravaju i neki od najboljih poteza u ostalim zemljama regije. East Gate Mall u Skoplju je otvorio jedan od najvećih trgovačkih centara u ovom dijelu Europe ulažući 350 milijuna eura. Prema procjenama godišnje će privlačiti milijun i 200.000 kupaca, na policama će se naći 250 svjetskih, europskih i regionalnih brendova, a u prostoru nekoliko zgrada biti razvijeno 70-tak djelatnosti.

Na ovom popisu našle su se i dvije kosovske tvrtke: DEPOO najavio širenje prodajne mreže u regiji i Vipa - tvornica čipsa i smokija odlukom da proizvodnju preseli u Crnu Goru.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok