Na temelju utvrđenog Prijedloga zakona o financijskoj konsolidaciji i restrukturiranju javnih zdravstvenih ustanova u Federaciji Bosne i Hercegovine koji je Vlada F BiH protekloga tjedna po hitnom postupku uputila u parlamentarnu proceduru, jučer je u zgradi Vlade Hercegbosanske županije održan sastanak na kojem su nazočili:

predsjednik Vlade HBŽ, Ivan Vukadin, ministar rada, zdravstva, socijalne skrbi i prognanih, Momčilo Bajić, ravnateljica Županijske bolnice “dr. fra Mihovil Sučić”, Mladenka Perković i zastupnici u Zastupničkom domu i Domu naroda Parlamenta F BiH s područja Hercegbosanske županije. Tema sastanka bila je Prijedlog zakona o financijskoj konsolidaciji i restrukturiranju javnih zdravstvenih ustanova u Federaciji Bosne i Hercegovine.

Vlada Federacije BiH će iz Proračuna u naredne tri godine (od stupanja na snagu zakona), za program financijske konsolidacije i/ili restruktuiranja sveučilišno-kliničkih bolnica, kao i podršku procesu restrukturiranja i sanacije u županijskim i općim bolnicama, izdvojiti sredstva u ukupnom iznosu od oko 220 miliona KM, od kojih su 3 milijuna KM predviđena Županijskoj bolnici u Livnu.

Sudionici sastanka u potpunosti ne podržavaju raspodjelu financijskih sredstava koja su predviđena za Županijsku bolnici u Livnu, te je zaključeno da će zastupnici na sljedećim sjednicama Zastupničkog doma i Doma naroda Parlamenta F BiH jedinstveno djelovati u cilju povećanja financijskih sredstava koja bi bila značajna kako za Županijsku bolnicu tako i za cijelu Hercegbosansku županiju.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok