U četvrtak, 03. ožujka, 2022. godine i petak 04.ožujka, 2022.godine ministar pravosuđa i uprave Hercegbosanske županije Milan Bašić, kao predstavnik resornog ministarstva nazočio je regionalnoj konferenciji o državnoj službi koju je organizirala  Regionalna škola za javnu upravu ReSPA (Regional School of Public Administration), a koja djeluje pod pokroviteljstvom Europske Unije.

Konferencija je održana u Beogradu, u Palati Srbije (nekada zgrada Saveznog izvršnog vijeća SFRJ), a domaćini su bili Služba za upravljanje kadrovima, a što je tijelo nadležno za državne službenike u Republici Srbiji.

Teme konferencije bile su mobilnost državnih službenika, elektronske aplikacije za provođenje postupka javnih natječaja za državne službenike, izrada pravilnika o unutarnjem ustrojstvu za tijela uprave, podsticanje i unapređenje rada državne službe i druge teme.

Na konferenciji su nazočili predstavnici Agencije za državnu službu BiH, Agencije za državnu službu FBiH, Agencije za državnu upravu RS, predstavnici entitetskih i županijskih ministarstava, upravni inspektori i drugi koji se bave tematikom državne službe.

Sudjelovanje  predstavnika Hercegbosanske županije na ovoj konferenciji značajno je iz razloga što je rad državnih službenika u ovoj županiji još uvijek na nižem nivou, te je neophodno kontinuirano praćenje i rad u napredovanju državne službe u Hercegbosanskoj županiji.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok