Predsjednik HDZ-a BiH i predsjedatelj Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH dr. Dragan Čović, zamjenica predsjednika Borjana Krišto i gradonačelnik Livna Darko Čondrić danas su posjetili župu Svih Svetih u Livnu.

Prilikom posjete izaslanstvo je razgovaralo sa župnikom fra Vinkom Sičajom. Župnik Sičaja upoznao ih je s fazama i aktivnostima koji se izvode na projektu obnove Crkve Svih Svetih, koji je započet proteklih mjeseci, a trenutno se radi na unutarnjoj i vanjskoj obnovi.

Gradnja Župne crkve Svih Svetih u Livnu započela je 1890. godine, dovršena 1899. godine te je posvećena 1900. godine. Crkva je u lošem stanju i puno je posla koji je nužno uraditi prvenstveno zbog sigurnosti vjernika, a onda i radi izgleda unutrašnjosti crkve i dvorišta.

Velik je ovo i osjetljiv posao, posebno drenaža i krovni dio.

Vjernici župe Livno već sudjeluju po svojim mogućnostima, a svaka pomoć je dobrodošla, istaknuo je fra Sičaja.

Za ovakav ozbiljan projekt obnove potrebna je pomoć društvenih institucija, od grada, preko županije i federacije do države, kazao je župnik fra Vinko Sičaja

Predsjednik Čović, zamjneica Krišto i gradonačelnik Čondrić iskazali su spremnost prema svojim mogućnostima sudjelovati u ovom projektu.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok