Na sjednici Kolegija GV održanoj 22.4.2022., donesen je zaključak da se Svečana sjednica Gradskog vijeća zakazana za 23.4.2022. neće održati, a zbog činjenice da je prilikom organizacije iste prekršen Poslovnik o radu kojim se inače rukovodi Stručna služba Gradskog vijeća, Gradsko vijeće i Predsjednica Gradskog vijeća prilikom organiziranja bilo kojeg oblika sjednica Gradskog vijeća.

Niti Kolegij niti Gradsko vijeće nisu sudjelovali u organizaciji navedene sjednice, niti u utvrđivanju protokola održavanja iste. Ovim putem Kolegij GV Livno upućuje iskrenu, javnu ispriku svim braniteljima i braniteljskim udrugama, a glede otkazivanja Svečane sjednice Gradskog vijeća Livno.

OBRAZLOŽENJE: Mada se Predsjednica informirala o protokolu gore spomenute sjednice u Uredu za informiranje Gradonačelnika, nije dobila nikakve informacije , tako da ni sam Kolegij GV nije imao nikakva saznanja o tome kako i na koji način će se održati navedena sjednica. Također, dogodio se i propust Predsjednice Gradskog vijeća koja je trebala ranije sazvati sjednicu Kolegija i obavijestiti isti o nedostatku informacija o organizaciji sporne sjednice. Propust se dogodio zbog višegodišnje prakse kojom su ove sjednice organizirane isključivo od strane Ureda Gradonačelnika, a bez sudjelovanja Kolegija GV i Gradskog vijeća. Stoga je Kolegij GV zauzeo stav i zaključio da se neće održati Svečana sjednica GV Livno, dana 23.4.2022., a zbog mnoštva propusta, kršenja i nedorečenosti Poslovnika o radu te zbog činjenice da Kolegij GV kao ni vijećnici GV Livno nisu upoznati s protokolom, brojem govornika, te ostalim sadržajem Svečane sjednice.

Navodi se u priopćenju Hane Milak, predsjednice Gradskog vijeća Livno

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok