Nakon što je polovicom siječnja nova većina u Općinskom vijeću Drvara izglasala opoziv SNSD-ove načelnice Dušice Runić, politička situacija u tom gradu dodatno se zakomplicirala.

Zbog opstrukcija sjednice Vijeća ne uspijevaju se odraditi, tako da svi, i pozicija i opozicija, konačno rješenje i rasplet trenutnog stanja očekuju iza 8. svibnja, za kada je zakazan referendum.

Inicijatori za opoziv aktualnoj načelnici prigovaraju izostanak komunikacije, nesavjesno i samovoljno trošenje proračunskih i donatorskih sredstava, stagnaciju u razvoju i sve lošije uvjete za život.

"Apsolutna dominacija SNSD-a u Drvaru učinila je to da je infrastruktura, odnosno industrijska zona uništena, da je mnogo manje ljudi u Drvaru sada nego prije 20 godina", kazala je predsjednica SNP-a FBiH Dragana Damjanović.

"Ako imamo industrijsku zonu koja je potpuno porušena, na stranu što je otvoreno nešto novo kao što je Yumko itd., to je dobro ali je nedovoljno, ako imamo masu nekih drugih problema koje ne mogu iz godine u godinu da se riješe, onda je jasno zašto je referendum potreban i zašto je on poželjan", istakao je Milan Bašić, ministar pravosuđa i uprave K10.

"Krajnje je vrijeme da se prestane s pranjem novca, da se ne vrše ucjene kao što oni to rade. Da ne govorim o kriminalu koje je otkrilo OV i koje je predalo nadležnom Tužiteljstvu", naglašava predsjednik OO SPS Drvar Drago Puzigaća.

"Stanje je katastrofalno i mislim da bi trebalo doći do nekih promjena da se nešto popravi. Mi, zaposleni u Domu zdravlja donedavno smo imali i po 10 plata zaostatka", kaže Berislav Bošnjak, potpredsjednik Općinskog vijeća Drvar.

"Iako nisam čula šta su kolege rekle, demantovat ću sve što su rekle jer kampanja im se zasniva na potpunim lažima i bez ikakvih argumenata i dokaza", tvrdi načelnica Općine Drvar Dušica Runić.

I pozicija i opozicija danas imaju javne skupove, a svi politički akteri suglasni su da je 8. svibnja presudan dan za građane Drvara.

"Iza sebe će ostavit sigurno u nedjelju navečer jednu ružnu politiku koja je prodavala maglu ljudima da smo mi izdajnici srpskog naroda a 20 godina SNSD na svim nivoima drži vlast sa HDZ-om", kaže Duško Radun, predsjednik SNSFBiH.

"Što se tiče Opštine, nije bilo nikakvih opstrukcija, tražili smo dogovor i zakonski način da riješimo određene stvari, u nedjelju očekujem apsolutnu pobjedu", dodaje Runić.

Česta politička previranja, slaba ili nikakva suradnja izvršne i zakonodavne vlasti, gotovo da su postali stalno stanje grada na Uncu kojemu su, podsjetimo, nezadovoljni građani 2013. upriličili i sahranu, a sve kako bi općinsku vlast okrenuli prema narodu. (Federalna.ba)

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok