Pripravnici u Ministarstvu poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Hercegbosanske županije, zajedno s predstavnicima ministarstva i ministrom Božom Perićem, posjetili su poduzeća MP-energija d.o.o. i Agropromet Grahovo d.o.o. u Bosanskom Grahovu.

Svrha posjeta bila je obilazak površina na kojima je zasijana pšenica, tritikala, uljana repica kao i površina koje se pripremaju za sjetvu soje i heljde. Domaćini su pokazali, vjerujemo, najmoderniju poljoprivrednu mehanizaciju u Bosni i Hercegovini  te prezentirali agrotehničke mjere koje se poduzimaju tjekom uzgoja. Trenutno je na području Ždralovca, gdje se nalazi većina spomenutih površina , poljoprivredno zemljište poplavljeno.  Iz tog razloga provodi se melioracija pojedinih parcela, odnosno iskopi tercijalnih kanala kako bi se voda odvela s parcela.

Zahvaljujemo domaćinu  na izdvojenom vremenu i vjerujemo kako je ovaj vid suradnje nešto što treba postati redovna praksa, kako bi pripravnici stekli što više iskustva za vrijeme obavljanja pripravničkog staža.

U razgovoru s pripravnicima, koji su izrazili veliku zahvalnost  na posjeti spomenutim poduzećima, stekli smo dojam da bi se  pripravnici rado odazvali i na druga mjesta  koja se tiču njihove struke i rado bi oplemenili svoje znanje i rad posjetima sličnim poduzećima (farmama,opg-ovima, plantažama itd. ).

Navode iz resotnog ministarstva.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok