Hercegbosanska županija od ove školske godine kreće sa SUMIT eUpisima u svim srednjim školama. Aplikacija SUMIT eUpisi digitalni je oblik upisa i na ovaj način osigurava se što jednostavniji i napredniji sustav za upis učenika u školu.

Također se osigurava transparentnost procesa upisa u školu jer će u svakome trenutku biti moguće provjeriti bodovno stanje na rang-listi. Svi će učenici imati uvid u rang-listu koja govori koliko bodova ima svaki učenik i tako će biti informirani u svezi s tim zadovoljavaju li kriterije potrebne za upis u određeni smjer u školi.

Na sastanku održanome između predstavnika Centra za informacijske tehnologije Sveučilišta u Mostaru i Ministarstva znanosti, prosvjete, kulture i športa Hercegbosanske županije dogovoreni su završni koraci za aplikaciju kao i termini održavanja radionice za SUMIT školske koordinatore i ravnatelje svih srednjih škola u Hercegbosanskoj županiji. Također je dogovoreno održavanje prezentacije SUMIT eUpisa svim učenicima devetoga razreda osnovnih škola u županiji kako bi ih pobliže upoznali s aplikacijom.

Na sastanku u ime Ministarstva znanosti, prosvjete, kulture i športa prisustvovali su ministrica Gordana Nakić, županijski koordinator Tin Brdar i Bruno Pervan, dok su SUMIT predstavljali pomoćnik rektora za informacijske tehnologije i inovacije Sveučilišta u Mostaru dr. sc. Tomislav Volarić, doc., voditelj projekta SUMIT eUpisi Robert Rozić, te Ivan Ostojić, Josip Doko i Franjo Vučić, članovi SUMIT-a.

Prezentacija i radionica za ravnatelje, SUMIT koordinatore i druge osobe koje će provoditi proces eUpisa održat će se 26. svibnja 2022. godine u Livnu.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok