U utorak 31. svibnja održana je 15. redovita sjednica Gradskoga vijeća Livno. Vijećnici su usvojili Izvješće o izvršenju Proračuna Grada Livna za razdoblje od 1. siječnja do 31. ožujka 2022. godine.

Dok se razmatralo izvješće o poslovanju JP „RTV LIVNO“ u vijećnicu je ušao predsjednik koordinacije Udruga proisteklih iz Domovinskoga rata gosp. Željko Krišto. Želio je biti nazočan na sljedećoj točki sjednice Gradskoga vijeća „Informacija o otkazivanju svečane sjednice povodom obilježavanja 30. obljetnice obrane grada Livna“.

Predsjednica Gradskoga vijeća zatražila je da napusti vijećnicu, no, klub vijećnika HDZ-a BiH inzistirao je da se dopusti nazočnost gospodinu Krišti.

Predsjednica je svoje odbijanje opravdavala činjenicom da gosp. Krišto nije pismeno zatražio nazočnost na sjednici.

Sukladno propisima Klub HDZ-a zatražio je da Vijeće glasuje o nazočnosti gospodina Krište i da mu se na taj način omogući prisustvovanje. Na kraju je predsjednica pristala da se glasuje po zahtjevu Kluba HDZ-a BiH. Nakon glasovanja nije se dobila potrebna većina za prisutstvo predsjednika Krište na sjednici.

Klub HDZ-a BiH računao je na podršku HDZ-a 1990 i ŽNL-a po ovom pitanju, nažalost, vijećnici spomenutih stranaka nisu podržali nazočnost predsjednika Krište na sjednici Gradskoga vijeća nakon čega je Klub HDZ-a BiH demonstrativno napustio sjednicu Gradskoga vijeća.

Ured za informiranje GO HDZ BiH Livno

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok