Na Plitvičkim Jezerima danas je održana svečanost potpisivanja i uručivanja ugovora u okviru Programu prekogranične suradnje između Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine za 2022. godinu.

Temeljem provedenog Javnog poziva, Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije donijelo je Odluku o odabiru Projekata te, između ostalih, izabralo i projekt „ULAGANJE U STRUKOVNO OBRAZOVANJE POŽEŠKO-SLAVONSKE I HERCEGBOSANSKE ŽUPANIJE“.

Vrijednost ugovora je 250 000 KN, a partneri u projektu su Ministarstvo znanosti, prosvjete, kulture i športa Hercegbosanske županije i Poljoprivredno-prehrambena škola Požega.

Cilj projekta je unaprjeđenje strukovnog obrazovanje i opremanje SSŠ Silvije Strahimir Kranjčević iz Livna CNC strojem i nabava plastenika za SSŠ Tomislavgrad te razmjena iskustava između dvije županije.

Ugovor o financiranju ministrici Gordani Nakić i v.d. ravnateljici Mariji Mršo Rajić uručila je ministrica regionalnog razvoja i fondova Europske unije Nataša Tramišak. Svečanosti je nazočio i Zvonko Milas, državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok