Na Trgu gange i hajdučke družine u Tomislavgradu u utorak navečer održana je manifestacija ''Svjetski dan glazbe Tomislavgrad 2022.''

Kako je pojasnila ravnateljica Kulturno informativnog centra (KIC) u Tomislavgradu Danijela Papić, iako je službeno Međunarodni dan glazbe bio 21. lipnja, zbog preuzetih obveza oko organizacije 19. međunarodnog festivala srednjoškolskog teatra BiH, ovaj su događaj pomjerili za sinoć.

Program je započeo mjuziklom Matilda kojeg su u kino dvorani izveli polaznici Škole mjuzikla i glume KIC-a.

Matilda je dječji mjuzikl s glavnom istoimenom protagonisticom, karizmatičnom i iznimno darovitom djevojčicom koja posjeduje moć telekineze.

(...) U svijetu često vrlo iskrivljenih postavki koje čak ni odrasli ne samo ne primjećuju kao takve, nego su njihovi kreatori, Matilda se bori za svoj šareni svijet i prava koja zaslužuje svako dijete.

Nakon završetka mjuzikla, nastupile su Tomislavgradske mažoretkinje i Puhački orkestar KIC-a.

Pored njih, za nastavak zabave i dobru svirku na tomislavgradskom trgu pobrinuli su se bendovi "Krivi smjer" i "Brig".

"Veselimo se što smo postali centar kulturnih događanja i da je bila dobra posjećenost. Ovo nam je trideseti događaj ove godine… Nadamo se da ćemo i dogodine ponovo obilježiti Svjetski dan glazbe s još boljim programom", naglasila je Papić. (Fena)

Pratite Livno Online na Facebooku, Twitteru, Instagramu ili Youtube-u