Svečanim presijecanjem vrpce i prigodnim programom u izvedbi vrtićke djece, jučer je u Tomislavgradu otvoren novi dio Dječjega vrtića Tomislavgrad koji je s radom krenuo u svibnju ove godine.

Svečanosti su nazočili državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske Zvonko Milas, predsjednik Vlade Hercegbosanske županije Ivan Vukadin, ministrica znanosti, prosvjete, kulture i športa Gordana Nakić, ministar unutarnjih poslova u Vladi Hercegbosanske županije Mario Lovrić i načelnik Općine Tomislavgrad Ivan Buntić, te brojni drugi gosti iz društvenog, političkog i javnog života.

Novi objekt, uz prigodnu molitvu, blagoslovio je fra Stipe Rotim,  a otvorili su ga državni tajnik Zvonko Milas i općinski načelnik Ivan Buntić u čemu su im pomogla vrtićka djeca.

Pored Općine Tomislavgrad, izgradnju ovoga objekta sufinancirali su Vlada Republike Hrvatske, preko Središnjeg državnog ureda s 500.000,00 Kn, Vlada Hercegbosanske županije sa 150.000,00 KM,  te  Središnji državni ured za obnovu i stambeno zbrinjavanje RH i grad Biograd na Moru po 100.000,00 Kn.

Načelnik Općine Tomislavgrad Ivan Buntić, u svom obraćanju nazočnima je zaželio dobrodošlicu i  izrazio zadovoljstvo povodom otvaranja novog dječjeg vrtića, ujedno zahvalivši svima koji su pomogli izgradnju.  Istaknuo je kako je ukupna investicija novoizgrađenog dijela ove ustanove iznosila  956.000,00 KM.  – Zahvaljujući ovom projektu, svoje mjesto u vrtiću dobilo je još 92 djece, zaposleno je novih 13 djelatnika i  trenutno njezine usluge danas koristi  196-ero djece, a zahtjeva za novim upisom još uvijek ima- rekao je na kraju načelnik Buntić.

-Bez obzira kome pripadamo u političkom ili bilo kakvom drugom smislu, nikada ne zaboravimo da pripadamo jednom narodu, da se prepoznajemo po vrijednostima koje nas određuju kao pripadnike hrvatskog naroda i da u tom duhu mislimo na one koje dolaze, na ovu djecu, na one najmlađe na kojima je budućnost, a da budućnost ovdje postoji to sam siguran. Vlada RH bit će uvijek uz vas- kazao je, između ostalog,  Zvonko Milas.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok