Postupajući tužitelj Kantonalnog tužiteljstva Kantona 10 Livno je Općinskom sudu u Livnu, na temelju čl. 146. st. 1 točke b) i c) ZKP FBiH, podnio prijedlog za određivanje jednomjesečnog pritvora protiv A.B. rođenog 1991. godine u Livnu, zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo Nasilničko ponašanje iz čl. 362. st. 2, u vezi sa st. 1 KZ FBiH i kazneno djelo Izazivanje opće opasnosti iz čl. 323. st. 1 KZ FBiH, a sve u vezi s čl. 54. KZ FBiH.

Osumnjičenom se stavlja na teret da je dana 08./09.07.2022. godine u periodu od 22,15-03,00 sati, u ugostiteljskom objektu „Hani“ u ulici Silvija Strahimira Kranjčevića br. 20 u Livnu, u alkoholiziranom stanju, svoju suprugu, oštećenu A.B. verbalno vrijeđao, a zatim na istu nekoliko puta fizički nasrnuo, uslijed čega je A.B. zadobila tjelesne ozljede, a isti je također, dana 09.07.2022. godine, oko 03,00 sati u ulici Silvija Strahimira Kranjčevića br. 20 u Livnu, prilikom izlaska iz navedenog ugostiteljskog objekta, na za sada nepoznat način, zapalio unutrašnjost vozila marke Audi A 80, uslijed čega je došlo do požara istog, a koji je izazvao opasnost za druga vozila kao i za stambene i poslovne objekte koji se nalaze u neposrednoj blizini.

Nakon kriminalističke obrade, osumnjičeni je uz izvještaj o počinjenom kaznenom djelu predan na nadležno postupanje Kantonalnom tužiteljstvu Kantona 10 Livno te je nakon donošenja naredbe o provođenju istrage i ispitivanja osumnjičenog Općinskom sudu u Livnu upućen obrazloženi prijedlog za određivanje pritvora.

Istraga u kaznenom predmetu je u tijeku.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok