Ministrica znanosti, prosvjete, kulture, i športa Hercegbosanske županije Gordana Nakić posjetila je Srednju strukovnu školu Silvija Strahimira Kranjčevića Livno kako bi predstavniku škole Josipu Gunjači uručila CNC laser.

Nabavka ove opreme vrijedne 32.000,00 KM ostvarena je kroz Program prekogranične suradnje između Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Predstavnik škole zahvalio se na vrijednoj donaciji, ističući kako će korištenja nove opreme znatno podići razinu teorijskih, a osobito praktičnih znanja i kompetencija učenika koji će po završetku školovanja imati bolje predispozicije za tržište rada. Podsjećamo, Ministarstvo znanosti, prosvjete, kulture i športa Hercegbosanske županije u suradnji s Poljoprivredno-prehrambenom školom iz Požege je nakon apliciranja na Program prekogranične suradnje između Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine, kojeg je provelo Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije Republike Hrvatske, dobilo sredstva u ukupnom iznosu od 250.000,00 kuna za projekt Ulaganje u strukovno obrazovanje Požeško-slavonske i Hercegbosanske županije.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok