Prošli tjedan, sindikat djelatnika Ministarstva unutarnjih poslova Hercegbosanske županije, svečanom večerom u Kupresu, proslavio je svoju dvadesetu godišnjicu osnivanja, odnosno postojanja.

Na večeri su sudjelovali članovi sindikata, njih dvjestotinjak, , predstavnik sindikata policije Republike Hrvatske, gospodin Tihomir Takač, predstavnik Saveza sindikata policije i uposlenih u Ministarstvima unutarnjih poslova u Federaciji BiH, gospodin Dragan Škulj, Premijer Vlade Hercegbosanske županije, gospodin Ivan Vukadin, Ministar unutarnjih poslova Hercegbosanske županije, gospodin Mario Lovrić, Ministar financija Hercegbosanske županije, gospodin Draško Dalić, Načelnik sektora uniformirane policije Ministarstva unutarnjih poslova Hercegbosanske županije, gospodin Ante Stanić i drugi uvaženi gosti.

Istog tjedna, u ponedjeljak, 26.rujna, u sklopu proslave dvadeset godina Sindikata i Dana policije, održani su turniri u malom nogometu, odbojci, streljaštvu i šahu. Turnir u malom nogometu osvojila je ekipa Policijske postaje Livno, turnir u odbojci ekipa Policijske Uprave Livno, turnir u streljaštvu u ženskoj konkurenciji Jasmina Halapić, u muškoj konkurenciji Dejan Borković. Najuspješniji u šahu bio je Robert Tolić.

Pobjednicima turnira, predsjednik Sindikata Dražan Mišić i Načelnik sektora uniformirane policije Ante Stanić su, na svečanoj večeri, uručili prigodne trofeje i diplome.

Svečana večera održana je 30. rujna u hotelu „Adria Ski“ u Kupresu. Predsjednik Sindikata djelatnika Ministarstva unutarnjih poslova Hercegbosanske županije, Dražan Mišić, je u uvodnom govoru pozdravio sve prisutne, istaknuvši posebne zahvale na dugogodišnjoj potpori u suradnji Sindikatu policije Republike Hrvatske, Savezu sindikata policije i uposlenih u Ministarstvima unutarnjih poslova u Federaciji BiH, odnosno njihovim predstavnicima gospodi Tihomiru Takaču i Draganu Škulju. Također je nadodao da je Sindikat sve ove godine vodio borbu za bolje financijske i druge uvjete svih djelatnika ministarstva unutarnjih poslova u Hercegbosanskoj županiji te da će borbu i dalje voditi kako bi riješio sve eventualne probleme s kojima se susrećemo.

Nakon uvodnog govora predsjednika, riječ je dobio prvi predsjednik sindikata, gospodin Tadija Jukić koji je prisutne upoznao sa samim počecima rada sindikata te osnutkom istog. Gospodin Tadija Jukić je u svom izlaganju predstavio sve probleme s kojima su se susretali na početku te zahvalio sadašnjem predsjedniku i pozvao ga na daljnji rad za dobrobit svih policijskih službenika i djelatnika Ministarstva unutarnjih poslova Hercegbosanske županije.

Posebno priznanje za nesebičan i dugotrajan rad dobila je umirovljena kolegica Marija Tabak kojoj se sindikat zahvalio simboličnom zahvalnicom.

Proslava dvadesete obljetnice sindikata, poslije svečanog djela, nastavila se u opuštenijoj atmosferi uz ugodno druženje svih članova sindikata i gostiju kroz večeru i zabavu.

Predsjedništvo sindikata djelatnika Ministarstva unutarnjih poslova Hercegbosanske županije se zahvaljuje svima na dolasku i nezaboravnoj proslavi dvadesete obljetnice osnivanja.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok