Općinski sud u Livnu, Rješenjem od 04. listopada 2022. godine, potvrdio je optužnicu Kantonalnog tužiteljstva Kantona 10 u Livnu, protiv osumnjičenih, M.K. rođenog 1994. godine u Livnu, gdje je i nastanjen, i P.P. rođenog u Freudenstadtu, SR Njemačka, nastanjen u Livnu, radi postojanja osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo Teška tjelesna ozljeda iz članka 172. stavak 1. u vezi s čl. 31. Kaznenog zakona Federacije Bosne i Hercegovine.

Optuženima se stavlja na teret da su dana 24.07.2022. godine, oko 03,30 sati, ispred ugostiteljskog objekta “Babaloo” u Livnu, teško tjelesno ozlijedili oštećenog Z.V. rođenog 15.10.2001. godine u Livnu, a kojom prilikom je oštećeni zadobio dvostruki prijelom donje čeljusti.

Sudac za prethodno saslušanje Općinskog suda u Livnu je za 27. listopada 2022. godine zakazao ročište za izjašnjenje o krivnji u kaznenom predmetu protiv optuženih.

Za kazneno djelo teška tjelesna ozljeda iz članka 172. stavak 1. Kaznenog zakona Federacije Bosne i Hercegovine predviđena je kazna zatvora od šest mjeseci do pet godina.

„Potvrđivanje optužnice protiv određene osobe ne znači da je ta osoba zaista i odgovorna za počinjenje kaznenog djela. Prema principu presumpcije nevinosti iz članka 3. Zakona o kaznenom postupku Federacije Bosne i Hercegovine, svatko se smatra nevinim za kazneno djelo dok se pravomoćnom presudom ne utvrdi njegova krivnja.“   

Priopćeno je iz Tužiteljstva HB županije.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok