Grad Livno prepoznao je važnost suradnje s livanjskom dijasporom, a kako bi se uspostavila što bolja međusobna komunikacija i umrežavanje gradonačelnik, Darko Čondrić, boravio je u radnoj posjeti zajednici Livnjaka u Kanadi, točnije u pokrajini Ontario, od 3. do 8. studenog.

Tom prilikom sudjelovao je i na Livanjskoj noći koja je održana u subotu 5. studenog u Oakville-u. Održani su i sastanci s predstavnicima Društva Livnjaka Južnog Ontaria koji su i organizatori Livanjske noći.

Prilikom posjeta Hrvatskom nacionalnom centru u Niagari, gradonačelnik se sastao i s Državnim tajnikom Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske, Zvonkom Milasom, te s   izvanrednim i opunomoćenim veleposlanikom Republike Hrvatske u Kanadi Vicom Skračićem i Antom Jovićev, Generalnim konzulom Republike Hrvatske u Mississaugi.

U nedjelju, 6. studenog, gradonačelnik je bio  posjetu Norvalu – Hrvatskoj župi Kraljice Mira – Hrvatskom franjevačkom središtu i susreo se s Livnjacima koji pripadaju toj župi. Posjetio je i Hrvatski sportski i društveni centar Hamilton koji je osnovan za promicanje sporta i drugih oblika hrvatske kulture za dobrobit hrvatske zajednice u Južnom Ontariu, gdje se također okuplja i veći dio naših Livnjaka.

Zadnji dan posjete Kanadi, gradonačelnik i predstavnici Društva Livnjaka Južnog Ontaria sastali su se s Generalnim konzulom Republike Hrvatske u Mississaugi, Antom Jovićem.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok