U okviru programa tradicionalne priredbe "Božiću u susret" u petak je u Galeriji KIC-a u Tomislavgradu otvorena izložba slika pod nazivom "Poredak tišine", autorice Magdalene Džinić Hrkać.

- U ozračju došašća šesnaest Magdaleninih djela su nasjajnija i najšarolikija božićna rasvjeta koja osvjetljava duševnu luku mira kroz prizmu duhovnosti - istaknula je otvarajući izložbu ravnateljica Kulturno informativnog centra Danijela Papić.

Povjesničar umjetnosti Tomislav Ćavara je u predgovoru također napisao da se umjetnica "temama prepušta bez zadrške, otvarajući se u potpunosti i uvlačeći svojom energijom promatrača u nova duhovna iskustva".

Magdalena Džinić Hrkać rođena je 24. listopada 1979. godine u Tuzli, BiH. Srednju Umjetničku školu Luke Sorkorčevića završila je 2000. godine u Dubrovniku, Hrvatska. Akademiju likovnih umjetnosti Sveučilišta u Mostaru završava 2007. godine na Odsjeku slikarstvo u klasi prof. Antuna Borisa Švaljeka. Poslijediplomski magistarski studij Ars sacra završava 2009. godine u klasi prof. Ante Kajinića. Do sada je samostalno izlagala osam puta, te na oko četrdeset skupnih izložbi. Živi i stvara u Širokom Brijegu.

Izložba za sve posjetitelje ostaje otvorena do 20. siječnja 2023.godine. (Fena)

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok