Franjevački samostan svetog Petra i Pavla, Gorica - Livno, ugostio je u utorak, 3. siječnja, izbornika hrvatske nogometne reprezentacije te osvajača srebrne i brončane medalje, sjajnog Zlatka Dalića.

Povod su bili sportski uspjesi na međunarodnoj razini koje naš izbornik na klupi vatrenih ima već dugi niz godina. Ujedno, gorički fratri su kao dobri susjedi (roditeljska kuća Zlatka Dalića je najbliža samostanu) htjeli i osobno čestitati, prenosi CroExpress.

Dobrodošlicu Daliću među franjevce izrekao je gorički gvardijan fra Marko Ešegović čestitavši mu na svim uspjesima koje je postigao kao izbornik nogometne reprezentacije te dodao kako 'pri tome nikad nije zaboravio posvjedočiti svoju vjeru u Boga, što je u današnjem svijetu velike dezorijentiranosti i odbijanja kršćanskih vrednota poprilično rijedak slučaj'.Čestitkama se pridružio i banjolučki biskup mons. dr. fra Marko Semren pročitavši tekst posvete s knjige 'Banjolučka biskupija u riječi i slici od 1881. do 2006.0 koju je poklonio Daliću i u kojoj, između ostalog, piše:

- Uime nas biskupâ Banjolučke biskupije, svećenika, redovnika i vjernika zahvaljujemo Vam što ste kao izbornik Hrvatske nogometne momčadi s njome ostvarili veleban uspjeh na svjetskom nogometnom natjecanju u Kataru godine 2022. te nama i Hrvatima diljem svijeta priuštili iznimnu radost i zadovoljstvo za božićne blagdane. Čestitamo Vam i na osobnom svjedočenju kršćanskih vrednota!

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok