• Short title article: Livno
Foto: Grad Livno

Gradonačelnik Livna Darko Čondrić potpisao je ugovore o raspodjeli sredstava i podrške u kontinuitetu odvijanja predškolskog odgoja i obrazovanja s privatnim predškolskim ustanovama, dječjim vrtićima Sestra Nada, Bambi i Mali Princ, a uskoro će ugovor biti potpisan i s četvrtom privatnom odgojno-obrazovnom ustanovom Sunčani most II nakon povratne informacije austrijskog osnivača vrtića Diakoniwerka.

Kako navode iz gradske Službe za opću upravu i društvene djelatnosti Grada Livna, nastavno na Odluku o mjerilima za raspodjelu sredstava privatnim predškolskim ustanovama, na njihov je prijedlog donesen Pravilnik o postupku provedbe mjerila. Nakon provedbe postupka od strane Tima za procjenu te bodovanja sukladno mjerilima, Gradonačelnik je donio Odluku o vrijednosti boda i Odluku o raspodjeli sredstava privatnim predškolskim ustanovama. Prilikom potpisivanja ugovora istaknuo je da je želja Grada poboljšati uvjete u predškolskim ustanovama. „U proračunu za 2023. povećali smo sredstva za financiranje rada predškolskih ustanova. Otvoreni smo za suradnju i za sve prijedloge za dobrobit naših pred školaraca“, kazao je prilikom potpisivanja ugovora gradonačelnik Čondrić.

Prema potpisanim ugovorima Grad dodjeljuje sredstva, a privatne predškolske ustanove se obvezuju na formiranje krajnje cijene koštanja vrtića do 160 KM po djetetu, o čemu dostavljaju pismeni dokaz.

Vrtić se obvezuje i na popuste roditeljima za braću i sestre, i to minimalno 50% od participacije za jednog brata ili sestru, te besplatno za treće dijete, četvrto ili više. Braća i sestre imaju prioritet pri upisu. Iz nadležne gradske Službe ističu da će tim za praćenje pratiti provedbu mjerila. Dodaju da s obzirom na povećanja cijena na tržištu, na ovaj način Grad olakšava roditeljima da je cijena koštanja ujednačena i da obitelji s više djece imaju popuste.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok