• Short title article: Taxi služba

Grad Livno uskoro dobiva jednostavan, povoljan i udoban način prijevoza. Tako su najavili iz tvrtke Li-Bus koja uskoro pokreće taxi službu.

Danas su na svojoj facebook stranici učinili dostupnom i aplikaciju putem koje ćete moći brzo i jednostavno naručiti prijevoz. Aplikacija je dostupna na https://play.google.com/store/apps/details?id=com.litaxi.user, odnosno ako u Google trgovini jednostavno upišete "Li Taxi".

Nakon jednostavne registracije koja od vas zahtijeva unos telefonskog broja, korisničkog imena i email adrese imate priliku naručiti prijevoz u bilo koji dio Grada Livna. Odabirom trenutne lokacije i odredišta aplikacija vam izračuna ukupnu udaljenost i cijenu prijevoza. Klikom na gumb "Naruči taxi" vaš zahtjev je zaprimljen i preostaje vam samo da pričekate taxi vozilo.

Zasada je aplikacija dostupna samo za Android uređaje, ali kako je za Livno Online pojasnio Mario Pavlinović, vlasnik Li-busa, uskoro bi trebala biti dostupna aplikacija za IOS (Apple) uređaje. Također, očekujte uskoro i mogućnost plaćanja bankovnom karticom. Za korisnike koji manje preferiraju mobilne aplikacije dostupan je broj 063 263 263.

Kada su u pitanju cijene, kilometar vožnje će vas koštati 1,00 KM, dok start iznosi 1,50 KM.

Reakcije na skori početak rada taxi službe u Livnu su pozitivne. Sudeći prema izjavama Livnjaka s kojima smo razgovarali. Mlađa populacija će koristiti taxi službu za vrijeme noćnih izlazaka, a starija populacija prilikom tjedne nabavke u trgovinama ili odlaskom u zdravstvene ustanove. 

Trenutno će biti dostupna četiri vozila. Taxi stajališta se nalaze kod zelene tržnice, zgrade Gradske uprave, Doma zdravlja i kod Ekonomske škole.

Početak rada je predviđen za 24.travanj kada će u centru Livna biti upriličena i svečana promocija.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok