• Short title article: Srednjoškolski teatar

Završen je 20. festival srednjoškolskog teatra koji je trajao od 10. do 12. svibnja u Tomislavgradu.

Ova tri dana mladost je preuzela scenu kinodvorane Kulturno-informativnoga centra.

Organizacija je bila na iznimnoj razini zahvaljujući djelatnicima KIC-a kao i članovima Škole mjuzikla i glume koji su pazili na svaki detalj i pobrinuli se da se gosti osjećaju ugodno. U ova tri dana naš grad je posjetilo oko 200 srednjoškolaca iz: Busovače, Tešnja, Mostara, Bugojna, Kupresa, Visokog, Uskoplja, Posušja…

"Iznimna nam je čast kako je naša Škola mjuzikla i glume ocjenjivana od strane žirija kao profesionalno vođena skupina te time stavljena u rang profesionalno vođenih kazališta. Žiri je svaku odluku donio jednoglasno, a ocjenjivali su dvije kategorije-neprofesionalno vođene dramske skupine i profesionalno vođene skupine".

"Čestitamo našim gimnazijalcima na izuzetnome uspjehu postignutom u kategoriji neprofesionalno vođenih dramskih skupina. Naime, Mate Bokanović proglašen je najboljim glumcem u ulozi Filozofa (predstava Lajanje na zvijezde) i Ante Ćavar nagrada za najbolju režiju (predstava Lajanje na zvijezde). Gimnazijska predstava Lajanje na zvijezde dobila je i nagradu za predstavu u cjelini".

Vedranu Joliću (Škola mjuzikla i glume KIC Tomislavgrad) u kategoriji profesionalno vođenih kazališta pripala je nagrada za glumačko ostvarenje Festivala.

"Zahvaljujemo svim osnovnim i srednjim školama, nastavnicima, ravnateljima, voditeljima i svim sudionicima ovoga Festivala što su doveli učenike i skoro cijelo vrijeme ispunili našu dvoranu. Također, zahvaljujemo i svim članovima stručnoga žirija".

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok