• Short title article: Tomislavgrad

Obilna kiše, koja na području općine Tomislavgrad pada već tjedan dana bez prestanka, ugrozila je nekoliko objekata i prometnica uglavnom u naseljima ispod Ljubuše i Vrlokuka.

Mještani spomenutih naselja naveli su kako su poplavljeni podrumski i pomoćni objekt.

Uslijed neprekidnih padavina došlo je i do porasta rječice Ričine, koja je dostigla svoj rastući nivo u naseljima Omolje, Seonice i Crvenice te se približila pojedinim obiteljskim gazdinstvima.

Prema izjavama mještana koji posjeduju svoje objekte u blizini korita rječice Ričine, njihovi objekti trenutno nisu ugroženi ali prate situacija s velikim oprezom.

Rijeka Šujica se izlila iz svog korita i poplavila dobar dio Duvanjskog polja dok je voda na mostovima dostigla najveću razinu.

Zapovjednik Profesionalne vatrogasne postrojbe u Tomislavgradu Mate Jurčević kazao je kao nisu imali dojava o ugroženosti stambenih prostora.

Smatra kako su vlasnici objekata, koji imaju svake godine probleme s plavljenjem objekata u vrijeme otapanja snijega ili u proljetne odnosno jake jesenske kiše, nabavili opremu  odnosno pumpe za ispumpavanje vode.

Uslijed uglavnom nepogodnih vremenskih prilika i obilnih kiša  na prometnicama općine Tomislavgrad proteklih nekoliko dana dogodila sa 6 prometnih nezgoda.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok