• Short title article: Petak

Povodom Međunarodnog dana muzeja i Europske noći muzeja, Franjevački muzej i galerija Gorica-Livno organizira Noć muzeja u petak, 19. svibnja 2023.

Muzej će biti otvoren za posjetitelje od 18 do 24 sata. Program ovogodišnje Noći muzeja posvećen je digitalnoj umjetnosti i modeliranju u virtualnom svijetu naglašavajući kroz edukativnost i moderne tehnologije koje nas vode u svijet virtualnog, održivost i dobrobit u muzejima što je i tema ovogodišnjeg Međunarodnog dana muzeja.

18:00 h Digitalna izložba Josipa Mijića "fORma nAd sadRŽajeM 2 – Izložba NFT/digitalnih umjetničkih djela"

19:00 h Predavanje Josipa Mijića: „Umjetnost2 – Digitalna revolucija u umjetnosti“

20:00 h Radionica: Modeliranje u virtualnom prostoru

Do 24 sata moći će se besplatno pogledati stalni muzejski postavi i izložbe. Uz prigodni popust od 20 posto moći će se kupiti muzejske publikacije i suveniri.

Josip Mijić, 2002. godine diplomirao je slikarstvo na Akademiji likovnih umjetnosti u Širokom Brijegu a 2005. završio je poslijediplomski studij Ars sacra i stekao zvanje magistra Ars sacra. Doktorirao je 2017. na ALU Široki Brijeg s temom Tmasto i materijalno u vizualizaciji transcendentnog u sakralnom slikarstvu, pod mentorstvom prof. Ante Kajinića. Od 2018. docent je na Akademiji likovnih umjetnosti Široki Brijeg Sveučilišta u Mostaru.

Sudjelovao je u brojnim likovnim projektima u zemlji i inozemstvu te u njihovoj organizaciji. Osvojio je brojne nagrade na natječajnim izložbama. Autor je dvaju vitraja u crkvi Uznesenja Marijina u Trebižatu pokraj Čapljine, šest vitraja u crkvi sv. Ilije u Masnoj Luci na Blidinju, pet vitraja u crkvi sv. Franje Asiškog u Čapljini, vitraja u kapeli sv. Franje u Gornjem Vukšiću i triju postaja Križnog puta u crkvi Navještenja Gospodinova u Širokom Brijegu. Do sada je imao 36 samostalnih izložbi i sudjelovao je na više od 200 skupnih izložbi u zemlji i u inozemstvu.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok