• Short title article: Molitva je važna

Fratri livanjskog i ramskog samostanskog područja već dulje vrijeme održavaju međusamostanske susrete – dvaput godišenje: u proljeće u Rami, i ujesen u Livnu, kako je to svojevremeno preporučila Uprava Franjevačke provincije Bosne Srebrene.

Ovaj susret je ujedno i mjesečna duhovna obnova. Prijepodnevni program je ispunjen predavanjem, mogućnošću za sv. ispovijed i zajedničkim euharistijskim slavljem, dok je popodne predviđeno za relaksaciju uz sportsko-rekreativna druženja.

Proljetni susret u Rami održan je 7. lipnja. 2023. godine u prostorijama samostana u Rami. Prisutnu subraću obaju samostanskih područja na početku druženja pozdravio je ramski gvardijan fra Andrija Jozić, a nakon riječi dobrodošlice fra Miro Relota, duhovnik franjevačkih bogoslova u Sarajevu, održao je predavanje u kojem je govorio o važnim karakteristikama iz života sv. Franje, na temu molitva. Naglasio je koliko je važna molitva u životu čovjeka pojedinca. Čovjek u molitvi upoznaje samoga sebe.

Nakon predavanja uslijedilo je koncelebrirano euharistijsko slavlje koje je predvodio duhovnik franjevačkih bogoslova u Sarajevu fra Miro Relota. U svojoj propovijedi fra Miro je govorio na temu današnje Božje riječi.

Nakon duhovne okrepe uslijedila je i ona tjelesna. Poslije podne i ugodnih razgovora, braća su se polako počela razilaziti do jeseni kada će se opet fratri Livna i Rame okupiti na bratski susret u Livnu.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok