• Short title article: Bolja sigurnost

Ministar unutarnjih poslova Hercegbosanske županije Mario Lovrić i pročelnik stanice GSS-a Tomislavgrad Ivan Bebek potpisali su u petak memorandum o međusobnoj suradnji.

Kako je istaknuto, ovim memorandumom stvaraju se temelji budućega, još kvalitetnijega zajedničkog djelovanja i suradnje te stvaranja preduvjeta za formaliziranje dosadašnje suradnje i uzajamne pomoći u razmjeni znanja, vještina i informacija te logističke potpore.

Uzimajući u obzir konstantnu potrebu za aktivnošću spasilačkih službi, te svjesni porasta turističkih aktivnosti, posebice onih koji se baziraju na ekstremnim sportovima i outdoor turizmu odlučili su se na potpisivanje ovog vrlo značajnog dokumenta, javlja Fena.

Potpisani memorandum o suradnji rezultat je, kako su kazali, svjesnosti važnosti organiziranog sustava koji u svakom trenutku može odgovoriti na izazove u svim uvjetima i na svim područjima.

– Cilj memoranduma je podizanje razine sigurnosti na području Hercegbosanske županije, posebice u slučajevima potrage za nestalim osobama kao i u drugim slučajevima spašavanja ljudi i materijalnih dobara, te ispomoći MUP-u u slučaju kada GSS Tomislavgrad može primijeniti svoja tehnička znanja – kazao je Lovrić.

Potpisanim memorandumom se ističe zajednička spremnost obiju strana, posebice na neplaćeni volonterski rad na kojem se bazira djelovanje Gorske službe spašavanja.

– Sretni smo zbog nastavka dosadašnje kvalitetne suradnje i uzajamne pomoći kako u logističkim pitanjima tako i u razmjeni znanja, vještina i informacija – istaknuo je Bebek iz GSS-a Tomislavgrad.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok